Tα χρώματα των Ford GT για το Le-Mans


Η Ford παρουσίασε τα αγωνιστικά GT με τα οποία θα συμμετέχει εφέτος στον θρυλικό αγώνα αντοχής 24 ώρες του Le-Mans.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 30/5/2019

Ο φετινός αγώνας αντοχής «24 Ώρες του Le-Mans», ο οποίος θα διεξαχθεί στις 15-16 Ιουνίου, θα είναι ο τελευταίος στον οποίο η Ford θα συμμετέχει επίσημα ως εργοστασιακή ομάδα, όπως έχει ανακοινωθεί. Για την περίσταση, αποφασίστηκε να βαφτούν τα αγωνιστικά οχήματα σε χρώματα που να τιμούν το παρελθόν και τις επιτυχίες της εταιρείας στον θρυλικό αγώνα. Τα τέσσερα από αυτά είναι της Ford Chip Ganassi Racing, της επίσημης ομάδας, ενώ το πέμπτο είναι ιδιωτική συμμετοχή.

Το αυτοκίνητο με τον αριθμό 66, το οποίο θα οδηγήσουν οι Stefan Mucke, Olivier Pla και Billy Johnson, παραπέμπει στο GT40 με το οποίο κέρδισαν τον ιστορικό αγώνα του 1966 οι Βruce McLaren και Chris Amon. Το αγωνιστικό με τον αριθμό 69 και πλήρωμα τους Scott Dixon, Ryan Briscoe και Richard Westbrook, παραπέμπει σε αυτό των Ken Miles και Denny Hulme με το οποίο τερμάτισαν στη δεύτερη θέση εκείνη τη χρονιά.

Ο χρωματισμός του αυτοκινήτου με τον αριθμό 67 και πλήρωμα τους Andy Priaulx, Harry Tincknell και Jonathan Bomarito, παραπέμπει στο GT40 με το οποίο οι Dan Gurney και Anthony-Joseph Foyt Jr. νίκησαν στις «24 Ώρες του «Le-Mans» ένα χρόνο μετά (1967), ενώ το αγωνιστικό με τον αριθμό 68, οδηγούμενο από τους Dirk Muller, Joey Hand, and Sebastien Bourdais, είναι βαμμένο στα χρώματα που είχε το Ford GT με το οποίο η «Μπλε Οβάλ» συμμετείχε στον αγώνα αντοχής το 2016 για να γιορτάσει τα 50 χρόνια από την επικράτησή της επί της Ferrari σε αυτόν. Τέλος, η ιδιωτική συμμετοχή (Νο 85) είναι της ομάδας Keating Motors, με πλήρωμα τους Jeroen Bleekemolen, Felipe Fraga και Ben Keating.