Ταξιδεύοντας στο Αμάλφι με ένα πανέμορφο roadster!


Το Wami Lalique Spyder είναι ένα ελκυστικό roadster που θα κατασκευαστεί από την Ares Design σε μόλις 12 μονάδες και σε άγνωστη τιμή πώλησης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ARES DESIGN
  • 15/12/2020

H Ares Design είναι μια ιταλική εταιρία που σχεδιάζει και προχωρά στην πολύ περιορισμένη κατασκευή ειδικών μοντέλων. Συνήθως πρόκειται για πετυχημένες αναβιώσεις κλασικών μοντέλων ή ακόμη και πιο εξωτικών σπορ, όπως στην περίπτωση του Panther ProgettoUno που βασίζεται στην Huracan και θα περιοριστεί σε 21 αυτοκίνητα. Από την άλλη, η Ares Design ήταν η εταιρεία που ήταν η αιτία να χάσει η Ferrari τα copyright δικαιώματα της 250 GTO.

Στην περίπτωση του Wami Lalique Spyder οι Ιταλοί έδωσαν μερικές πολύ όμορφες φωτογραφίες από το roadster που σχεδιαστικά συνδυάζει το σύγχρονο στιλ με το ρετρό της δεκαετίας του 1960. Χαρακτηριστικοί είναι οι στρόγγυλοι προβολείς, η μεγάλη μάσκα μπροστά, οι «πλεχτοί» τροχοί και το πίσω μέρος που μας παραπέμπει σε βρετανικό στιλ.

Το εσωτερικό είναι ανάλογα γοητευτικό και επικρατεί μια πολύ όμορφη απέριττη άποψη. Η κεντρική κονσόλα είναι επενδυμένη με μια αλουμινένια επένδυση, ψηλότερα υπάρχει μια πτυσσόμενη touch-screen, ενώ χαμηλότερα ο επιλογέας με το χαρακτηριστικό χτένι. Το τιμόνι μας θυμίζει σπορ κλασικό αυτοκίνητο, όπως και τα δύο μεγάλα όργανα που ενσωματώνουν και ψηφιακές ενδείξεις.

Προς το παρόν η Ares Design δεν έχει αποκαλύψει κανένα στοιχείο σχετικά με την πλατφόρμα και τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου. Πάντως, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, Dany Bahar, λέει μεταξύ άλλων πως «…το Wami Lalique Spyder είναι ένα απόλυτα πολυτελές αυτοκίνητο και η χαρά της αγοράς. Οι ιδιοκτήτες του θα μπορούν να ξαναζήσουν το ρομαντισμό του ταξιδιού, όπως παλιότερα, την δεκαετία του 1950 με προορισμό από την Côte D’Azur στην ακτή Αμάλφι. Ταξιδεύοντας σε ένα όμορφα διακοσμημένο αριστούργημα που αποτελεί την επιτομή της αριστοκρατικής φινέτσας».