Ταξιτζής ποστάρει καθημερινά τις εισπράξεις του και έχει προκαλέσει την οργή των συναδέλφων του


Ο επαγγελματίας οδηγός δήλωσε πως αρκετοί «φίλοι» δεν του μιλούν πια, ενώ έχει δεχθεί και πιο ακραίες αντιδράσεις αφού κάποιοι τόλμησαν να σκίσουν τα ελαστικά στο ταξί του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/5/2023

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Στην περίπτωση του Roberto Mantovani, ενός ταξιτζή από την Μπολόνια της Ιταλίας, οι... πολύ καλοί λογαριασμοί που κάνει καθημερινά με το όχημά του έχει προκαλέσει την οργή των συναδέλφων του. Βλέπετε ο Mantovani δημοσιεύει καθημερινά αναλυτικά τα έσοδά του στον λογαριασμό του στο Twitter, παρουσιάζοντας εισπράξεις που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα 500 ευρώ.

Σε μία Ιταλία όπου οι οδηγοί ταξί διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος λειτουργίας που έχει επιφέρει η αύξηση στις τιμές των καυσίμων, ο Mantovani δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητός από τους υπόλοιπους επαγγελματίες του κλάδου. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα μεγάλα κέρδη που βλέπει καθημερινά οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι στο δικό του ταξί γίνονται αποδεκτές οι ηλεκτρονικές πληρωμές.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με Tweet του, στις 14 Μαΐου, ο Ιταλός ολοκλήρωσε τη 12ωρη βάρδια με έσοδα που άγγιξαν τα 508 ευρώ, εκ των οποίων πάνω από το 60% ήταν ηλεκτρονικές πληρωμές. Συγκεκριμένα, μόλις 140 ευρώ ήταν τα έσοδά του σε μετρητά, με τα υπόλοιπα 368 ευρώ να έρχονται μέσω του POS.

Πολλοί είναι οι οδηγοί ταξί οι οποίοι λένε «όχι» στις ηλεκτρονικές πληρωμές, βρίσκοντας αντίθετο τον Mantovani. Ο Ιταλός βρίσκεται σε μία μάχη ενάντια στη μερίδα του κλάδου που περιγράφει ως «σάπιο, συκοφαντικό, χυδαίο, κάποιες φορές 'NoPos' και πολύ συχνά φασιστικό.» Ο ίδιος αναφέρει περιστατικά στα οποία πολλοί από τους ταξιτζήδες που ήταν παλαιότερα φίλοι του, δεν του μιλούν πια, αλλά κι άλλα, βιαιότερα, στα οποία κάποιοι συνάδελφοί του έσκισαν τα ελαστικά του ταξί του.

Στον αντίποδα των 'haters' του, ο Mantovani δείχνει να έχει σχηματίσει ένα κίνημα υποστηρικτών του ενάντια στο «σάπιο» μερίδιο του κλάδου του, όπως το χαρακτηρίζει κι ο ίδιος. Ο Ιταλός έχει συγκεντρώσει μία αρκετά μεγάλη ομάδα «οπαδών» στο Twitter, αφού έχει 33,2 χιλιάδες ακόλουθους, οι οποίοι ενστερνίζονται κι υποστηρίζουν πλήρως το «ενάντια στη βία, την ομοφοβία, τον φασισμό και τον ρατσισμό» προφίλ του.