Taraschi Berardo: Με ρετρό design και αλουμινένιο αμάξωμα ο "κλώνος" του ΒMW i8! (Video)


H Taraschi αποκάλυψε επίσημα την Berardo, το καινούργιο μοντέλο της, η οποία βασίζεται στο BMW i8.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/10/2020

Πρόσφατα, αναφερθήκαμε στην προσπάθεια αναβίωσης μιας σχετικά άγνωστης ιταλικής εταιρείας, η οποία ανακοίνωσε την επιστροφή της στην παραγωγή αυτοκινήτων. Η Officina Meccanica Berardo Taraschi δημοσίευσε επίσημα της φωτογραφίες από το καινούργιο μοντέλο της το οποίο ονομάζεται Berardo, προς τιμή του ιδρυτή της. Το αμάξωμά του είναι αλουμινένιο και διαμορφώνεται χειροποίητα, με την αισθητική του παραπέμπει σε αυτή των αγωνιστικών που κατασκεύαζε, κυρίως τη δεκαετία του 1950.

H Bernardo βασίζεται στα μηχανικά μέρη του BMW i8 (θυμίζουμε ότι η παραγωγή του έχει σταματήσει από τα μέσα του περασμένου Ιουνίου). Οι Ιταλοί πήραν το Plug-in Hybrid σύστημα του γερμανικού μοντέλου και αναβάθμισαν την απόδοσή του. Όπως ανακοινώθηκε, η μέγιστη συνδυαστική ισχύς της Bernardo είναι τουλάχιστον 426 PS (έναντι των 374 PS στο γερμανικό μοντέλο). Μάλιστα, η ιταλική εταιρεία δίνει τη δυνατότητα περαιτέρω αύξησής της, στα 476 PS ή/και στα 526 PS, αντίστοιχα. Σύμφωνα την Taraschi, στην τελευταία εκδοχή ισχύος το αυτοκίνητο επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 3,9 sec, ενώ η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 280 km/h. Το βάρος του οχήματος υπολογίζεται περίπου στα 1.500 kg.

Το αμάξωμά του έχει ιδιαίτερη αισθητική, πιο έντονη εμπρός και πιο στρογγυλοποιημένη στο πίσω μέρος, όπου έχει διαμορφωθεί αεροδυναμικός διαχύτης. Στο εσωτερικό, έχει διατηρηθεί η μορφοποίηση του BMW i8 αλλά η τοποθέτηση δερμάτινης και ξύλινης επένδυσης πολύ καλής ποιότητας κάνουν την Bernardo να είναι πολυτελής και ιδιότυπη. Το κόστος για την απόκτηση του νέου μοντέλου έχει οριστεί στα 800.000 ευρώ και ήδη έχει ανοίξει λίστα παραγγελιών, αρκεί να βρεθεί ένα BMW i8 για τη μετατροπή του.