Ταχύτερη με ίδια δύναμη η Jaguar F-Pace SVR (video)


H βρετανική εταιρία προχώρησε σε διάφορες αναβαθμίσεις για την κορυφαία SVR έκδοση της F-Pace.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: JAGUAR
  • 3/12/2020

H F-Pace SVR είναι ένα από τα πιο ισχυρά SUV που κυκλοφορούν συνδυάζοντας brutal εμφάνιση με κορυφαίες επιδόσεις. Η Jaguar προχώρησε σε μια «αθόρυβη» ανανέωση του μοντέλου της που περιλαμβάνει ότι και στις υπόλοιπες F-Pace που πέρασαν πρόσφατα από ένα facelift αποκτώντας επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, μάσκα, φώτα κ.α.

Συγκεκριμένα, ο μπροστινός προφυλακτήρας έχει νέα σχεδίαση για καλύτερη ροή του αέρα και ψύξη τόσο των φρένων όσο και του V8 κινητήρα, με παράλληλη βελτίωση της αεροδυναμικής έως 35%. Νέας σχεδίασης είναι και οι τεράστιοι τροχοί 22 ιντσών.

Στο εσωτερικό υπάρχουν νέοι αεραγωγοί, οθόνες (η κεντρική 11,4’’ είναι 48% πιο φωτεινή) και χειριστήρια από την i-Pace. Η περίσσεια αλκαντάρας ντύνει διάφορα μέρη του εσωτερικού που για την περίσταση διαθέτει τις απαραίτητες SVR περιποιήσεις.

Κάτω από το καπό ο V8 των 5,0 lt με μηχανικό υπερσυμπιεστή εξακολουθεί να αποδίδει 550 άλογα αλλά η ροπή έχει αυξηθεί ελάχιστα και φτάνει τα 700 Nm (από 680). Το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων προέρχεται από την Jaguar XE SV Project 8.

Σημαντική είναι η επίδοση των 0-96 km/h που έχει «κατέβει» από τα 4,1 στα 3,8 sec, χάρη στη νέα λειτουργία του Dynamic Launch. Επίσης, η τελική ταχύτητα έχει αυξηθεί από τα 283 στα 287 km/h, μία άκρως εντυπωσιακή τιμή αφού μιλάμε για ένα από τα ταχύτερα SUV στον κόσμο.