Ταχύτερο και από A45 AMG το Toyota GR Yaris στην αποφυγή ταράνδου (Video)


Το Toyota GR Yaris έχει ήδη διακριθεί για την οδική συμπεριφορά του και τις επιδόσεις του στην κατηγορία των hot hatches. Η δοκιμασία στο τεστ «αποφυγής ταράνδου» και στο σλάλομ επιβεβαίωσε τη συλλογική εντύπωση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: KM77.
  • 7/2/2021

Η επιστροφή της Toyota στην κατηγορία των hot hatches οχημάτων έγινε με πειστικό και κάπως «αναπάντεχο» τρόπο. Το GR Yaris έχει κερδίσει τον θαυμασμό του παγκόσμιου αυτοκινητικού Τύπου για το αποτέλεσμα που προσφέρει στον δρόμο. 

Οι συνάδελφοι της ισπανικής ιστοσελίδας «KM77» πραγματοποίησαν δοκιμασίες αποφυγής ταράνδου και σλάλομ στις οποίες το νέο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας διακρίθηκε με τις επιδόσεις του.

Συγκεκριμένα, στο τεστ αποφυγής ταράνδου κατάφερε να  ολοκληρώσει τη διαδικασία με ταχύτητα 80 km/h χωρίς να ακουμπήσει κανέναν από τους κώνους που οριοθετούν την περιοχή της διαδρομής.

Η αρχική προσπάθεια έγινε με ταχύτητα 77 km/h στην οποία το αυτοκίνητο ακούμπησε τρεις κώνους και έριξε δύο εξ αυτών, ακυρώνοντας την προσπάθεια. Όμως όταν η ταχύτητα αυξήθηκε στα 80 km/h στην επόμενη προσπάθεια, η απόκριση του πλαισίου και της ανάρτησης του οχήματος ήταν καλύτερη και είχε θετική έκβαση.

Σύμφωνα με τους Ισπανούς συναδέλφους μας, ήταν καλύτερο τόσο από τη Mercedes-AMG A45 S, η οποία σημείωσε την καλύτερη προσπάθειά της με 75 km/h, όσο και από την Porsche Taycan Turbo S, η οποία έκανε το καλύτερο αποτέλεσμά της με ταχύτητα 78 km/h.

Σε επόμενες προσπάθειες με μεγαλύτερη ταχύτητα, το GR Yaris δεν τα κατάφερε. Με 81 km/h ακούμπησε έναν κώνο, ενώ με 83 km/h απέτυχε να ακολουθήσει την εναλλαγή πορείας.

Ωστόσο, οι ταχύτητες αυτές θεωρούνται υψηλές για όχημα αυτής της κατηγορίας, ενώ όλες οι προσπάθειες έγιναν με επιλεγμένο το πρόγραμμα «Normal» και όχι το «Sport». 

Τέλος, στη δοκιμασία του σλάλομ, το αυτοκίνητο ακολουθούσε με ακρίβεια την εναλλαγή κατεύθυνσης, κάνοντάς το ένα από τα καλύτερα σε αυτή. Παρακάτω μπορούμε να δούμε την επίδοση του GR Yaris στις δοκιμασίες.