Τελείωσε το ταξίδι του Honda HR-V. Ένα νέο ξεκινά.


Το μικρότερο SUV της Honda ολοκλήρωσε την πορεία του για να παραδώσει την σκυτάλη στον εξηλεκτρισμένο του διάδοχο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 14/1/2021

Η παραγωγή του Honda HR-V ολοκληρώθηκε και έτσι η Honda έχει πλέον μια γκάμα από τα Civic (αναμένεται η νέα γενιά μέσα στο έτος), το CR-V, το Jazz και το μηδενικών ρύπων E. Πλέον, οι Ιάπωνες αφήνουν ένα κενό στην κατηγορία του Nissan Qashqai για αρκετούς μήνες αφού το διάδοχο μοντέλο θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2021 ή στις αρχές του επόμενου έτους.

Η παραγωγή του HR-V ολοκληρώθηκε αναγκαστικά αφού από το νέο έτος ισχύει το αυστηρότερο πρωτόκολλο ρύπων RDE2. Πλέον προσφέρονται μόνο όσα αυτοκίνητα βγήκαν από την γραμμή παραγωγής και υπάρχουν ως απόθεμα. Οι πωλήσεις του HR-V μετά το facelift του 2015 είχαν μειωθεί στις 33.000 το 2016 και στις 21.747 το 2019.

Υπενθυμίζεται πως το HR-V κυκλοφορούσε με βενζινοκινητήρα στα 1.500 cc και κάπου στην πορεία είχε καταργηθεί ο ντίζελ του 1,6 lt. Στη νέα γενιά του μοντέλου δεν θα δούμε κανένα από τα παραπάνω μοτέρ, αλλά πιθανότατα μία βαριά υβριδική διάταξη (όπως αυτή του Jazz Hybrid ή του CR-V Hybrid) και σίγουρα μια ηλεκτρική.

Σχεδιαστικά το ηλεκτρικό HR-V αναμένεται να έχει μια πιο κουπέ εμφάνιση με κοντύτερους προβόλους. Στο εσωτερικό αναμένεται να δούμε το ταμπλό του νέου Civic με μία πιο μίνιμαλ προσέγγιση. Τέλος, να πούμε πως η Honda έχει ως στόχο να προσφέρει από το 2022 και μετά μόνο υβριδικά ή ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και βάσει αυτού του πλάνου, τότε η νέα γενιά Civic θα είναι η τελευταία που θα δούμε με μη υβριδική τεχνολογία.