Τελευταία ευκαιρία – Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα του Fuel Pass


Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τον πρώτο κύκλο της επιδότησης καυσίμων. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθεί η επέκταση του μέτρου.

  • 10/6/2022

Σήμερα είναι η τελευταία ευκαιρία όσων δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν την υποβολή της αίτησης για να λάβουν την επιδότηση καυσίμων, αφού όπως έχει γίνει γνωστό η πλατφόρμα του Fuel Pass θα είναι ενεργή μέχρι και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 10 Ιουνίου 2022. Για να υποβάλετε την αίτησή σας πατήστε εδώ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου και για τους επόμενους μήνες ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να αντιμετωπίσουν τη ραγδαία άνοδο των τιμών των καυσίμων, όπως αποτυπώθηκε και μέσα από τον πληθωρισμό-ρεκόρ που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για τον Μάιο.

Αυτό το οποίο προκύπτει από τις αναφορές είναι ότι στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος, όταν αυτός ανακοινωθεί, θα υπάρξει διεύρυνση των δικαιούχων ώστε να επωφεληθούν περισσότεροι πολίτες.

Αυτή θα έρθει μέσα από την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων όπου στον πρώτο κύκλο ήταν οι 30.000€ δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα.

Τέλος, θυμίζουμε πως όσοι διάλεξαν τη μέθοδο της ψηφιακής κάρτας «Fuel Pass» και όχι την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το ποσό της επιδότησης αποκλειστικά για αγορά καυσίμων μέχρι και την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022.