Τέλη Κυκλοφορίας 2023: Δείτε πως θα εκτυπώσετε τα ειδοποιητήρια - Αναλυτικά τα ποσά


Βήμα-βήμα η διαδικασία για να κατεβάσετε το έντυπο πληρωμής. Μάθετε σε ποια κατηγορία ανήκει το όχημά σας και πόσα χρήματα πρέπει να πληρώσετε.

  • 12/12/2022

Αναρτήθηκαν στο site της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας όλων των οχημάτων για το 2023. Η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής είναι η 31η Δεκεμβρίου 2022.

Υπάρχουν δύο τρόποι αποθήκευσης του σχετικού ειδοποιητηρίου. Ο ένας είναι μέσω της πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ, στην οποία υπάρχουν δύο επιλογές: Αφενός η εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας και αφετέρου η «Ψηφιακή Ακινησία/Κυκλοφορία», όπου οι ιδιοκτήτες/κάτοχοι επιβατικών και μοτοσικλετών μπορούν είτε να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία είτε να άρουν την ψηφιακή ακινησία που έχουν ήδη καταχωρήσει.

Για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε από τις δύο ενέργειες, απαιτείται σύνδεση με τους κωδικούς Taxisnet.

Ο δεύτερος τρόπος για την απόκτηση του ειδοποιητηρίου είναι απευθείας μέσω της ΑΑΔΕ, χωρίς να χρειαστεί χρήση κωδικών. Σε αυτή την περίπτωση, ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει το ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και λαμβάνει το έντυπο πληρωμής. Δεν υπάρχει η δυνατότητα δήλωσης ή άρσης της ψηφιακής ακινησίας.

Δείτε αναλυτικά τα ποσά των Τελών Κυκλοφορίας ΕΔΩ.