Τέλη Κυκλοφορίας με τον μήνα: Ανοίγει νωρίτερα η πλατφόρμα λόγω εκλογών


Στο Υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο θα θέσουν σε λειτουργία την πλατφόρμα του myCar νωρίτερα από κάθε άλλη φορά.

  • 26/1/2023

Η προεκλογική περίοδος που διανύουμε έχει φέρει τα πάνω κάτω σε πολλά επίπεδα. Ένα από αυτά είναι το «πάγωμα» που έχει αποφασιστεί για τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.

Πλέον δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στο Υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσουν σε λειτουργία την πλατφόρμα «Τέλη Κυκλοφορίας με τον Μήνα» αρκετά νωρίτερα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τις αρχές Απριλίου. 

Πρόκειται φυσικά για μία κίνηση που στόχο έχει να διευκολύνει τους οδηγούς που έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματά τους, επιτρέποντάς τους να τα βγάλουν ξανά στους δρόμους πληρώνοντας μέρος των τελών κυκλοφορίας

Συνεπώς όταν η πλατφόρμα του myCar ανοίξει οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να κάνουν άρση της ακινησίας καταβάλλοντας το δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Άρα αν η άρση γίνει για ένα μήνα τότε θα πληρώσουν το 1/12 του ετήσιου ποσού, κ.ο.κ 

Tέλος, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι άρση ακινησίας (είτε ψηφιακά είτε με επίσκεψη σε ΔΟΥ) μπορεί να γίνει μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια του έτους. Συνεπώς όταν λήξει το χρονικό διάστημα της άρσης το όχημα πρέπει να τεθεί εκ νέου σε ακινησία και να μην μετακινηθεί μέχρι την επόμενη χρονιά.