Τέλη Νοεμβρίου το νέο SkodaOctavia A5


Mε επίσημη ανακοίνωση της ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε έγινε γνωστό ότι το νέο SkodaOctavia Α5 όπως ονομάζεται, θα τοποθετηθεί στην ελληνική αγορά στα τέλη Νοεμβρίου. Να σημειωθεί πως αυτό της πρώτης γενιάς θα παραμείνει στην γκάμα της μέχρι και το 2006.
  • 25/5/2004
&00 Mε επίσημη ανακοίνωση της ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε έγινε γνωστό ότι το νέο SkodaOctavia Α5 όπως ονομάζεται, θα τοποθετηθεί στην ελληνική αγορά στα τέλη Νοεμβρίου. Να σημειωθεί πως αυτό της πρώτης γενιάς θα παραμείνει στην γκάμα της μέχρι και το 2006.
Μ' αυτόν τον τρόπο η SkodaAuto θα διατηρήσει τα μεγάλα ποσοστά πωλήσεων που έχει το πρώτο Octavia, ενώ παράλληλα με την αίσθηση πολυτέλειας και κορυφαίας οδηγικής συμπεριφοράς που...σέρβιρε στο A5 απευθύνεται και σε νέο αγοραστικό κοινό. Η τοποθέτηση κινητήρων άμεσου ψεκασμού FSI (1.6 116 ίππων και 2.0 λίτρων 150 ίππων) στο Α5 το καθιστούν και από μηχανολογικής πλευράς αξιόπιστο, συνεχίζοντας την καλή φήμη του. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τέσσερα διαφορετικά μηχανικά σύνολα δύο 1.6 λίτρων 102 και 116 ίππων FSI αλλά και δύο δίλιτρους FSI, o ένας εκ των οποίων είναι πετρελαιοκινητήρας και αποδίδει 140 ίππους.
Η SkodaAuto εναποθέτει πολλά στον απόγονο του αυτοκινήτου, το οποίο της έδωσε μεγάλα μερίδια πωλήσεων, ενώ την βοήθησε στο μέγιστο βαθμό να βελτιώσει την εικόνα της στο παγκόσμιο στερέωμα του αυτοκινήτου.
Πιθανές τιμές πώλησης δεν ανακοινώθηκαν, το σίγουρο είναι ότι από την οδηγική γνωριμία που είχαμε με το αυτοκίνητο κατά την πανευρωπαϊκή παρουσίαση που διοργανώθηκε στην Ελλάδα στα τέλη Μαρτίου, είναι ότι πρόκειται για ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο, όπου μόνο το λογότυπο θυμίζει Skoda.
Η διήμερη εκδήλωση διήρκησε δύο ημέρες και πραγματοποιήθηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών -Σουνίου. Εκεί παραβρέθηκαν περίπου 1.500 συντάκτες αυτοκινήτου από διάφορες χώρες της Ευρώπης, ενώ η συνδιοργάνωση με τη ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε ήταν από τα θετικά στοιχεία για την εταιρία του προέδρου της Skoda Ξάνθης, κ. Πανόπουλου.

Bασίλης Χειλάκης