Τελικά η έκθεση της Γενεύης θα γίνει κανονικά;


Οι διοργανωτές εξέδωσαν μεν ανακοίνωση πως η έκθεση θα γίνει κανονικά αλλά οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως περιμένουν ενημέρωση και οδηγίες από το καντόνι της Γενεύης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/2/2020

Με βάση τον προγραμματισμό η έκθεση της Γενεύης θα ανοίξει τις πύλες της την Τρίτη 3 Μαρτίου για τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης και την Πέμπτη 5 Μαρτίου για το κοινό.

Αυτά ίσχυαν προ κοροναϊού, ενώ τώρα η όλη εκδήλωση τίθεται υπό αμφισβήτηση. Όχι μόνο γιατί εμφανίστηκαν ήδη 4 νοσούντες στην Ελβετία, ο ένας εκ των οποίων στην ευρύτερη περιοχή της Γενεύης, αλλά γιατί κορυφαία στελέχη του κλάδου δεν θα διακινδυνεύσουν πηγαίνοντας στην ελβετική μεγαλούπολη.

Για παράδειγμα στην επίσημη παρουσίαση της Ferrari θα είναι οι διευθυντές marketing, σχεδιασμού και τεχνολογίας αλλά όχι και ο CEO της πιο διάσημης μάρκας του κόσμου, ο Louis Camilleri. H Brembo με τη σειρά της, που έχει έδρα στη Λομβαρδία, την περιοχή της Ιταλίας που είναι το επίκεντρο του κοροναϊού στην Ιταλία, ματαίωσε μια εκδήλωσή της με δημοσιογράφους, ενώ θα εκπροσωπηθεί από στελέχη της από τις ΗΠΑ και την Ελβετία.

H Volkswagen με τη σειρά της θα εκπροσωπηθεί μόνο με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό και η Toyota μόνο από στελέχη που έχουν πανευρωπαϊκές και όχι εθνικές αρμοδιότητες. Επίσης η κινεζική Aiways ανάφερε πως λόγω της κατάστασης δεν μπόρεσε να φέρει το ηλεκτρικό της crossover U5 στην Ευρώπη και η παρουσίασή του θα γίνει με εναλλακτικούς τρόπους.

Στην έκθεση της Γενεύης δεν θα δώσουν το παρόν και πολλά στελέχη των ελληνικών αντιπροσωπειών που ματαίωσαν το ταξίδι τους στην ελβετική πόλη για την έκθεση αλλά και για συναντήσεις που πάντοτε γίνονται με την ευκαιρία.