Τελικά η Ford θα θυσιάσει το Mondeo;


Το μέλλον του Mondeo κρέμεται από μια κλωστή, ειδικά από τη στιγμή που πρέπει να γίνει εξοικονόμηση 25 και πλέον δισεκατομμυρίων την επόμενη τετραετία ή πενταετία.

  • 4/9/2018

Οι ευρωπαϊκές δραστηριότητες της Ford είναι βέβαιο πως θα αναδιοργανωθούν προκειμένου να εξοικονομηθεί ένα χρηματικό πόσο της τάξης των 25 δισεκατομμυρίων ευρώ στα επόμενα τέσσερα με πέντε χρόνια. Στα πλαίσια αυτής της λογικής του οικονομικού μαζέματος εντάσσεται και η αναδιάρθρωση της ευρωπαϊκής μάρκας μοντέλων του Blue Oval. Η οποία στη νέα της μορφή θα δώσει έμφαση στα SUV και ενδεχόμενα δεν θα έχει κλασικά μοντέλα, όπως είναι π.χ. το Mondeo.

Την ενδεχόμενη κατάργηση του οποίου θα ακολουθήσουν και τα S-Max και Galaxy που έχουν πολλά κοινά μαζί τους. Φυσικά μια τέτοια αλλαγή θα έχει επίδραση και στην παραγωγική διαδικασία της Ford στην Ευρώπη. Τυχόν κατάργηση του Mondeo αλλά και των άλλων μοντέλων που προαναφέραμε από τη γκάμα θα έθετε σε κίνδυνο περισσότερες από 24.000 θέσεις εργασίας. Η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία και την Ισπανία.

Εκπρόσωπος της Ford πάντως έκανε δηλώσεις οι οποίες είναι αντίθετες με όσα αναφέραμε παραπάνω. Σύμφωνα με αυτόν λοιπόν το Mondeo όχι μόνο δεν καταργείται αλλά αναβαθμίζεται κιόλας. Το πρώτο δείγμα γραφής αυτής της εξέλιξης θα είναι η ανανεωμένη έκδοση που θα παρουσιαστεί στο άμεσο μέλλον. Η οποία δεν θα έχει μόνο οπτικές διαφοροποιήσεις και αναβαθμισμένο εσωτερικό αλλά και αλλαγές στους κινητήρες, μιας και αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα η παρουσία συνόλων με υβριδική υποβοήθηση.