Τελικά η McLaren Senna δεν είναι όσο γρήγορη νομίζαμε στο 400άρι (video)


Στην ίδια πίστα, η ίδια ομάδα, είχε πετύχει εντυπωσιακό χρόνο οδηγώντας ένα τροποποιημένο Toyota GR Yaris.

  • 6/4/2022

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε κάτι... Κανείς από τους ανθρώπους που εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν και κατασκεύασαν την McLaren Senna δεν σκέφτηκε τις επιδόσεις του αυτοκινήτου στην ευθεία των 400 m. Ωστόσο θα πρέπει να παραδεχτούμε πως το V8 σύνολο των 4 λίτρων και της δύναμης των 890 PS δημιουργεί από μόνο του υψηλές προσδοκίες σχετικά με τον χρόνο που χρειάζεται για να καλύψει τη συγκεκριμένη απόσταση.

Η απάντηση έρχεται μέσα από το παρακάτω video. Το μοντέλο έπεσε στα χέρια των ανθρώπων της Ekanoo Racing και θέλησαν να το δοκιμάσουν στην πίστα του Μπαχρέιν. Τονίζεται πως το αυτοκίνητο δεν δέχθηκε καμία παρέμβαση ενώ και τα ελαστικά ήταν αυτά με τα οποία βγαίνει από την γραμμή παραγωγής, τα Pirelli P Zero Trofeo Rs, τα οποία δεδομένα δεν αποτελούν και την καλύτερη επιλογή για αυτόν που θέλει να τρέξει στο dragstrip. Έτσι η McLaren διένυσε τα 400 μέτρα σε χρόνο 9.99 sec ενώ η ταχύτητα εξόδου ήταν τα 227 km.

Γιατί μας φαίνεται "φτωχή" η συγκεκριμένη επίδοση; Γιατί η ίδια ομάδα, στην ίδια πίστα, έχοντας στα χέρια της ένα τροποποιημένο Toyota GR Yaris, κάλυψε την ίδια απόσταση σε 10.98 sec. με την ταχύτητα εξόδου τα 200 km/h.

Δείτε το video με την προσπάθεια της McLaren Senna....