Τελικά ίσως επιστρέψει η έκθεση της Γενεύης το 2021


Η πανδημία είναι πλέον σχεδόν σίγουρο πως άλλαξε μία και καλή τη φιλοσοφία των παρουσιάσεων αυτοκινήτων. Παρόλα αυτά, οι κλασικές διεθνείς εκθέσεις δεν έχουν πει ακόμα τον τελευταίο λόγο.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 19/9/2020

Αυτό που γνωρίζαμε μέχρι πρότινος είναι πως η φετινή έκθεση της Γενεύης ακυρώθηκε μερικές ημέρες πριν από την έναρξή της, λόγω των πρώτων κρουσμάτων Κορωνοϊού που εκδηλώθηκαν στην ομώνυμη πόλη, καθώς επίσης ότι και η επόμενη διοργάνωση, του 2021, δεν θα γινόταν λόγω οικονομικών δυσκολιών του οργανισμού που τη διαχειρίζεται.

Η είδηση που ακούγεται πλέον είναι πως ίσως τελικά να ξαναγίνει κανονικά, το 2021, όχι όμως με την κλασική έννοια της πολυήμερης, ανοικτής προς το κοινό έκθεσης αλλά με τη φιλοσοφία ενός τριήμερου event, μόνο για δημοσιογράφους του ειδικού τύπου. «Αυτή η περίοδος μετάβασης μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε εκ νέου το επάγγελμά μας, να εξελίσσουμε τις εκδηλώσεις μας και να δημιουργήσουμε νέες πλατφόρμες για την ένωση των ανθρώπων τόσο προσωπικά όσο και ουσιαστικά». Ήταν η δήλωση των υπευθύνων της Palexpo που φιλοξενεί την έκθεση.

Φυσικά, όλο το event θα είναι αρκετά μικρότερο και θα χρηματοδοτηθεί από τις ίδιες τις εταιρίες που θα λάβουν μέρος. Το σκεπτικό θα είναι 30λεπτες παρουσιάσεις σε ένα κεντρικό μέρος, ακολουθούμενες από μία 15λεπτη διαδικασία ερωτήσεων και απαντήσεων. Όσο για τα περίπτερα, θα υπάρχουν τρεις ταρίφες, ανάλογα με το σημείο και την έκταση, από 150.000 ευρώ έως 750.000 ευρώ, χοντρικά.

Ενδεικτική σε όλο αυτό είναι η δήλωση του διευθυντή επικοινωνίας της Rolls Royce, Richard Carter, στο Automotive News Europe. “Αγαπάμε τη Γενεύη. Είναι ένα καταληπτό σόου. Αποτελεί τη η μόνη [μη Κινέζικη] έκθεση στην οποία θα θέλαμε να μείνουμε, τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια».