Τελικός Champions League: Αυτά τα αυτοκίνητα οδηγούν οι stars των δύο φιναλίστ


Λίγο πριν τη σέντρα του μεγάλου τελικού του Champions League τρυπώνουμε στα γκαράζ των stars της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης και ανακαλύπτουμε τα αυτοκίνητά τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/5/2022

Η μεγάλη στιγμή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έφτασε. Σε λίγες ώρες (Σάββατο 28 Μαΐου, 22:00, Mega-Cosmote TV) δύο ιστορικά ποδοσφαιρικά clubs, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Λίβερπουλ, μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο του Stade de France στο Παρίσι και μονομαχούν με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο, γνωστό και ως «κούπα με τα μεγάλα αυτιά». Πριν τη σέντρα εισβάλλουμε στα γκαράζ των stars των δύο ομάδων και σας παρουσιάζουμε κάποια από τα πολλά αυτοκίνητά τους.

Τιμπό Κουρτουά – Ρεάλ Μαδρίτης

Ο «φύλακας άγγελος» της Ρεάλ ήταν ένας από τους σημαντικότερους παίκτες για να φτάσει η «Βασίλισσα» στον μεγάλο τελικό.

Η αγάπη που τρέφει για τα αυτοκίνητα είναι μεγάλη και για αυτό έχει επιλέξει να μετακινείται κυρίως με οχήματα της προσωπικής τους συλλογής και όχι με τα εταιρικά Audi, όπως κάνουν οι περισσότεροι συμπαίκτες του. Στο γκαράζ του τα δύο μοντέλα που ξεχωρίζουν είναι η Lamborghini Urus (κεντρική φωτό) και η Rolls-Royce Wraith.

Μάλιστα η δεύτερη τον έβαλε σε… μπελάδες πριν από περίπου έναν χρόνο αφού τον «άφησε» στο προπονητικό κέντρο και αναγκάστηκε να ζητήσει από τους συμπαίκτες του να τον επιστρέψουν σπίτι.

Μοχάμεντ Σαλάχ – Λίβερπουλ

Ο Αιγύπτιος επιθετικός μπορεί να βγάζει ένα ήπιο και σεμνό προφίλ μπροστά στις κάμερες αλλά στο γκαράζ του επιλέγει να μπαίνουν μόνο "άγρια" αυτοκίνητα. H πρώτη του αγορά ήταν ένα ταπεινό...  Toyota Camry με το οποίο έμαθε τα βασικά της οδήγησης και στη συνέχεια άφησε κατά μέρος τις προσιτές επιλογές και άρχισε να αποκτά το ένα ακριβό μοντέλο μετά το άλλο. Μεταξύ αυτών η Bentley Continental GT, η Mercedes-Benz SLS AMG Roadster, η Mercedes AMG GLE Coupe και η Lamborghini Aventador.

Λούκα Μόντριτς – Ρεάλ Μαδρίτης

Παρά τα 36 του χρόνια ο Κροάτης μέσος διανύει μια εξαιρετική σεζόν και αναμένεται να ανταμειφτεί με ένα νέο συμβόλαιο, αφού το τρέχον λήγει το καλοκαίρι. Ο Μόντριτς είναι και αυτός λάτρης της ταχύτητας και παρόλο που έχει επιλέξει να μετακινείται κατά βάση με το Audi Q8 50 TDI Quattro που του έχει παραχωρήσει η Ρεάλ, στο γκαράζ του εμφανίζονται μοντέλα και άλλων εταιρειών. Ένα από αυτά, για το οποίο τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του τρέφουν μεγάλη αδυναμία, είναι η Bentley Continental GT που εφοδιάζεται με έναν twin-turbo W12 των 635 PS και συναρμολογείται στο χέρι

Κώστας Τσιμίκας - Λίβερπουλ

Ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι Έλληνες θα υποστηρίζουν Λίβερπουλ στον τελικό. Για να είμαστε ακριβείς, τουλάχιστον όσοι δεν είναι φανατικοί οπαδοί της Ρεάλ. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού δεν είναι ο κλασικός «petrolhead» που ποστάρει κάθε λίγο και λιγάκι φωτό με το «εργαλείο» του. Όσοι όμως τον ακολουθούν στο Instagram θα είδαν σε μία από τις τελευταίες του αναρτήσεις το αυτοκίνητο που έχει επιλέξει για τις μετακινήσεις του στην Αγγλία.

Πρόκειται για τη Mercedes-AMG G63 που για πολλούς θεωρείται το κορυφαίο τετρακίνητο όχημα του πλανήτη. Ένα αυθεντικό offroader που συνδυάζει το πολυτελές περιτύλιγμα με τις εκτεταμένες εκτός δρόμου δυνατότητες. Στο εσωτερικό βρίσκεται ένας twin-turbo V8 των 4.0 λίτρων που αποδίδει 585 PS και 850 Nm ροπής και παρά τον όγκο της μπορεί να επιταχύνει το 0-100 km/h σε 4.5 sec.

Γκάρεθ Μπέιλ – Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Ουαλός αποτελεί εδώ και καιρό «ξένο σώμα» στη Ρεάλ με το συμβόλαιό του να εκπνέει και ήδη να αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στην Premier League και έτσι θα έχει την ευκαιρία να απολαμβάνει πιο συχνά την πλούσια συλλογή του με αυτοκίνητα.

Τα μοντέλα με τα οποία τον έχει συλλάβει ο φωτογραφικός φακός είναι η Bentley Continental GT και η Mercedes SLS AMG, χωρίς να είναι επιβεβαιωμένο αν είχε προχωρήσει στην αγορά ή στη μίσθωσή τους. Πιο παλιά κυκλοφορούσε και με μία Lamborghini Aventador την οποία όμως αναγκάστηκε να αποχωριστεί αφού η θέση οδήγησης δεν τον βόλευε και του προκαλούσε πόνους στο πόδι.

Γιούργκεν Κλοπ - Λίβερπουλ

Τον προσεχή Αύγουστο ο προπονητής της Λίβερπουλ συμπληρώνει μια δεκαετία από τη στιγμή που ήρθε σε συμφωνία με την Opel για να γίνει το "πρόσωπο" της εταιρείας και να πρωταγωνιστεί στα διαφημιστικά σποτ. Συγκεκριμένα το όνομά του έχει συνδεθεί με το Opel Insignia αφού το έχει επιλέξει για τις μετακινήσεις του. Πριν από λίγες εβδομάδες, όμως, ο Κλοπ εμφανίστηκε στο προπονητικό κέντρο της Λίβερπουλ με μία Bentley Continental GT. Αυτή η επιλογή προκάλεσε πολλές απορίες σε μερίδα των media αφού δεν είχαν συνηθίσει να τον βλέπουν μέσα σε ένα τόσο ακριβό αυτοκίνητο.

Καρίμ Μπενζεμά – Ρεάλ Μαδρίτης

Ο απόλυτος «petrolhead» του μεγάλου τελικού. Διαθέτει μία από τις πιο ακριβές συλλογές από supercars τα οποία "ανεβάζει" συχνά στους λογαριασμούς του στα social media.Πριν λίγους μήνες δημοσίευσε video στο YouTube όπου παρουσίαζε αναλυτικά τη συλλογή του και αποκάλυπτε άγνωστες λεπτομέρειες για αυτή. Τα δύο αυτοκίνητα για τα οποία είναι περισσότερο υπερήφανος είναι οι «συμπατριώτισσές» του Bugatti Chiron και Veyron Pur Sang. Μάλιστα η δεύτερη έχει κατασκευαστεί σε μόλις 5 μονάδες και χρειάστηκε να βγάλει από τον τραπεζικό του λογαριασμό 2.500.000€ ώστε να προλάβει να την αποκτήσει. Η τελευταία του αγορά ήταν μία McLaren 765LT Spider με την οποία εμφανίστηκε στη γαλλική εκπομπή αυτοκινήτου «Turbo» και την οδήγησε στα όρια. Δείτε στιγμιότυπα στο παρακάτω video

Τιάγκο Αλκάνταρα - Λίβερπουλ

Μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά ο Ισπανός μέσος της Λίβερπουλ έχει επιλέξει για τις μετακινήσεις του το αμιγώς ηλεκτρικό MG ZS. Προφανώς και υπάρχει λόγος για αυτή την επιλογή αφού ο Τιάγκο έχει συνάψει εμπορική συμφωνία με την βρετανική εταιρεία για να προωθεί τα μοντέλα της.

Έτσι διάλεξε ένα SUV το οποίο του προσφέρει όλους τους χώρους και την άνεση για να μετακινείται οικολογικά με τη σύζυγο και τα δύο τους παιδιά. O άσος της Λίβερπουλ διάλεξε την έκδοση Trophy Long Range όπου η αυτονομία να φτάνει τα 440 km.