Τελικός SUV League: Θα μπορέσει η βρετανική DBX να νικήσει την ιταλική Urus;


Δείτε σε ένα βίντεο μια άμεση αντιπαράθεση ανάμεσα στο πρώτο SUV της Aston Martin και το πρώτο της Lamborghini.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: Youtube/lovecars
  • 21/8/2020

Πριν από μερικά χρόνια συνηθίζαμε να βλέπουμε και να γράφουμε για άτυπες κόντρες στις ευθείες ανάμεσα σε σπορ μοντέλα… με χαμηλότερο ύψος και πιο κοντά στο έδαφος. Τελευταία τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην αφού τα τοτέμ έχουν πέσει για τα καλά, όπως μαρτυρούν και τα πρώτα SUV δύο από των πιο γνωστών σημάτων της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Από την μία η DBX έχει κάτω από το καπό της έναν twin-turbo V8 χωρητικότητας 4,8 lt και προέλευσης Mercedes. Αποδίδει 550 PS και 700 Nm ροπής με επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,5 sec και τελική στα 291 km/h.

Από την άλλη η Urus έχει ένα πιο σπορτίφ ταπεραμέντο με έναν ίδιας διάταξης V8. Ωστόσο, η ισχύς είναι μεγαλύτερη κατά 100 PS (στα 650 PS) και η ροπή κατά 150 Nm (στα 850 Nm). Καλύτερες είναι και οι επιδόσεις με 0-100 km/h σε 3,6 sec και τελική στα 306 km/h.

Πως όμως επαληθεύονται τα παραπάνω νούμερα στην πράξη; Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο του Lovecars η DBX είναι αυτή που κάνει πολύ καλύτερη εκκίνηση και αφήνει αρκετά μέτρα πίσω της την Urus. Στη συνέχει όμως η ισχυρότερη Lambo ανοίγει και τελικά κόβει πρώτη το νήμα στα 400 μέτρα από στάση.