Τέλος εποχής για τη Maserati GranTurismo


Όπως έγινε γνωστό, η Maserati σταμάτησε την παραγωγή της GranTurismo καθώς το εργοστάσιο στο οποίο κατασκευαζόταν το μοντέλο θα αναβαθμιστεί για να μετατραπεί σε μονάδα παραγωγής ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 12/11/2019

Η τελευταία Maserati GranTurismo βγήκε από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της εταιρείας και ονομάστηκε «Zéda». Η ονομασία της παραπέμπει στο τελευταίο γράμμα του ιταλικού αλφάβητου (Ζ), το οποίο γράφεται «zeta». Η λέξη «zéda» είναι όπως προφέρεται στην περιοχή της Modena (δηλαδή, εκεί όπου βρίσκεται το εργοστάσιο).

Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο με ξεχωριστό τρόπο. Το εμπρός μέρος του είναι έντονο μπλε ενώ προς τα πίσω γίνεται μαύρο και τελικά ασημί. Όπως ανακοινώθηκε από τη Maserati, επιλέχτηκε αυτή η ξεχωριστή βαφή για να δηλώσει τη μετάβαση από το παρελθόν στο παρόν και τελικά προς το μέλλον της εταιρείας. 

Ένα μέλλον το οποίο προβλέπεται να επικεντρωθεί στην ηλεκτροκίνηση. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο της Maserati θα γίνουν οι απαιτούμενες μετατροπές ώστε να κατασκευάζονται σε αυτό τα καινούργια ηλεκτροκίνητα μοντέλα της και αυτά που θα έχουν σύστημα υβριδικής διάταξης κινητήρα. Ήδη, η Maserati έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να κατασκευάσει και δεύτερο SUV μοντέλο, καθώς και ένα διθέσιο σπορ coupe το οποίο αναμένεται να είναι η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Alfieri που παρουσιάστηκε το 2014 στη Γενεύη. Όπως έγινε γνωστό, εκτός από την GranTurismo θα σταματήσει η παραγωγή και της GranCabrio η οποία κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Maserati στο Τορίνο.