Τέλος εποχής για την Renault Sport και μετονομασία σε Alpine Cars


Η πασίγνωστη Renault Sport από την 1η Μαίου πλέον μετονομάζεται σε Alpine Cars. Είναι το τέλος εποχής για τις ειδικές σπορ εκδόσεις R.S.;

  • 11/5/2021

Η πασίγνωστη Renault Sport, το τμήμα της γαλλικής εταιρείας που ήταν υπεύθυνο για τις «καυτές» σπορ εκδόσεις των μοντέλων της Renault και μας έχει χαρίσει μερικά από τα πιο αξιομνημόνευτα γαλλικά «γρήγορα» μοντέλα πλέον μετονομάζεται σε Alpine Cars.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση το Groupe Renault, η μετονομασία της Renault Sport σε Alpine Cars από την 1η Μαίου 2021 συμβολίζει «τη νέα δυναμική της μονάδας με έδρα το Les Ulis που ήδη ασχολείται με την μελλοντική 100% ηλεκτρική γκάμα της Alpine».

«Η υψηλή τεχνογνωσία και το πάθος των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από εμβληματικά μοντέλα της Renault Sport, όπως το R5 Turbo, το Clio V6, το Megane R.S. Trophy και η Alpine A110, αποτελούν για την εταιρεία ένα σημαντικό κεφάλαιο».

«Η Alpine στοχεύει να είναι μια κορυφαία σπορ μάρκα στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και της τεχνολογίας. Η Alpine Cars με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της στα σπορ οχήματα αποτελεί πυλώνα για την επίτευξη των στόχων μας», δηλώνει ο Laurent Rossi, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpine.

Στόχος, αλλά και βασικό αντικείμενο πλέον της Alpine Cars, θα είναι η εξέλιξη της νέας σειράς μοντέλων καθώς και η τεχνική υποστήριξη των πελατών της πρώην Renault Sport σε παγκόσμιο επίπεδο. Μένει να δούμε αν η αλλαγή στην ονομασία της Renault Sport σημάνει και το τέλος εποχής για τις ειδικές σπορ εκδόσεις R.S. της μάρκας που επί δεκαετίες αποτελούσαν το σημείο αναφοράς, αφού η μελλοντική γκάμα της Alpine βασίζεται εξ ολοκλήρου σε ηλεκτρικά μοντέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο Renault Megane R.S. Trophy-R: Το όπλο των ρεκόρ! (Video)

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.