Tέλος και από την Renault ο Carlos Ghosn


Σε συνεδρίαση που έκανε η γαλλική εταιρία όρισε ως πρόεδρο τον Jean-Dominique Senard ο οποίος ήταν μέχρι πρότεινος επικεφαλής της Michelin.

  • 24/1/2019

Αν και στο ξεκίνημα του σκανδάλου Ghosn η Renault δεν προχώρησε άμεσα σε απομάκρυνσή του, φαίνεται ότι τα στοιχεία στην Ιαπωνία είναι τόσο συντριπτικά εναντίον του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ομίλου που δεν θα μπορούσε παρά να προχωρήσει και αυτή στην αντικατάστασή του. 

Σε μία λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, δέχεται την παραίτηση του Goshn χωρίς μάλιστα να τον κατονομάζει. Παράλληλα ανακοίνωσε το νέο δίδυμο που θα βρίσκεται επικεφαλής της εταιρίας. 

Στην θέση του προέδρου θα είναι ο Jean-Dominique Senard ο οποίος ήταν μέχρι πρότεινος επικεφαλής της Michelin. Το ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη ιστορία είναι ότι και ο Ghosn ξεκίνησε την μεγάλη του καριέρα αλλάζοντας την θέση του επικεφαλής της Michelin με αυτή της Renault. 

Στην θέση του CEO θα είναι ο Thierry Bollore. Ο Senard θα είναι αυτός που θα έχει μεγαλύτερη ευθύνη για το μέλλον του γαλλικού ομίλου καθώς θα είναι το πρόσωπο που θα εκπροσωπεί την εταιρία στις συναντήσεις με Nissan και Mitsubishi, επιφορτιζόμενος με το δύσκολο έργο να αποκαταστήσει τις ισορροπίες μέσα στον μεγάλο γαλλο-ιαπωνικό όμιλο. 

Όσο για τον Ghosn, παραμένει στην φυλακή στην Ιαπωνία περιμένοντας να εκδικαστεί η υπόθεσή του για κατάχρηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για προσωπικό του όφελος. Όπως δείχνουν τα πράγματα μάλιστα τα στοιχεία εναντίον του είναι σημαντικά, καθώς καμία από τις προτάσεις του δεν έχει γίνει δεκτή από την ιαπωνική δικαιοσύνη, οπότε και η ποινή αναμένεται να είναι αρκετά μεγάλη.