Τέλος και για την έκθεση στο Παρίσι που θα γινόταν αρχές Οκτωβρίου


Όπως δείχνουν τα πράγματα το 2020 θα περάσει χωρίς να έχει λάβει χώρα καμία από τις μεγάλες εκθέσεις της χρονιάς.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/3/2020

Οι διοργανωτές της έκθεσης της Νέας Υόρκης και του Goodwood Festival of Speed αποφάσισαν να τις μεταθέσουν μέσα στη χρονιά αν και αυτό είναι μάλλον απίθανο να συμβεί τελική, ενώ αυτοί της έκθεσης στο Παρίσι, που ήταν προγραμματισμένη από την 1 έως και τις 11 Οκτωβρίου, την ακύρωσαν. Αυτές που θα γίνουν είναι κάποιες παράπλευρες εκδηλώσεις που δεν έχουν μαζικό χαρακτήρα καθώς απευθύνονται σε επαγγελματίες του κλάδου, αν και εδώ μπορεί να επέλθουν αλλαγές και τροποποιήσεις.

Η απόφαση των Γάλλων μπορεί να ακούγεται πρόωρη, ενδεχόμενα και υπερβολική με την πρώτη ματιά μιας και μέχρι την έναρξή της μεσολαβούν σχεδόν έξι μήνες αλλά αν το σκεφτεί κανείς πιο ψύχραιμα θα διαπιστώσει πως είναι λογική.

Και αυτό αφενός γιατί η Γαλλία είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία του κορωνοϊού και η προετοιμασία μιας έκθεσης αυτού του βεληνεκούς ξεκινά αρκετό καιρό πριν την επίσημη έναρξή της και αφετέρου γιατί οι συμμετοχές πολλών κατασκευαστών θα ήταν κάτι παραπάνω από αμφίβολες.

Έτσι κι αλλιώς κάποιο δεν θα συμμετείχαν ακόμα και αν η κατάσταση ήταν όπως κάθε άλλη χρονιά πόσο μάλλον τώρα. Εξίσου αμφίβολη θα ήταν φυσικά και η προσέλευση των θεατών, οπότε μπροστά σε μια οικονομική αποτυχία και μάλιστα σε καιρούς που αναμένονται ιδιαίτερα δύσκολοι η ακύρωση της έκθεσης της γαλλικής πρωτεύουσας είναι μάλλον η πιο σωστή.