Τέλος οι κινητήρες diesel από το Nissan Qashqai


H επόμενη γενιά του Nissan Qashqai δεν θα προσφέρεται με κινητήρες diesel σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από το εσωτερικό της ιαπωνικής φίρμας.

  • 19/12/2019

Σαρωτικές αναμένονται να είναι οι αλλαγές στην γκάμα της Nissan και ειδικότερα στα μεγαλύτερα σε διαστάσεις SUV που διαθέτει η ιαπωνική φίρμα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Πέρα από την πρόθεση της Nissan να αντικαταστήσει μέσα στους επόμενους 18 μήνες τόσο το X-Trail όσο και το Qashqai, ευελπιστώντας ότι κάτι τέτοιο θα ανακόψει την πτωτική τάση που εμφανίζουν οι πωλήσεις της, οι Ιάπωνες σχεδιάζουν την κατάργηση των κινητήρων diesel από την γκάμα βασικών μοντέλων τους.

Ανάμεσα σε αυτά και το Nissan Qashqai η επόμενη του οποίου δεν πρόκειται να εξοπλιστεί με κινητήρα diesel. Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθεια εξηλεκτρισμού της γκάμας της, η οποία θα ενταθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Στη θέση, λοιπόν, των αποδοτικών κινητήρων diesel τoυ ομίλου Renault-Nissan πρόκειται να τοποθετηθούν plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Nissan Europe, Gianluca de Ficchy στόχος της ιαπωνικής φίρμας για το 2022 είναι το 40% των πωλήσεων στην ευρωπαϊκή ήπειρο να αντιστοιχούν σε ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά μοντέλα.

Βέβαια παρά την πτώση στη ζήτηση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη, οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του Nissan Qashqai αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 45% των συνολικών του πωλήσεων μέσα στο πρώτο 10μηνο του 2019, γεγονός που καθιστά την απόφαση της κατάργησής τους από την ιαπωνική φίρμα αρκετά ριψοκίνδυνη.