Τέλος οι κινητήρες εσωτερικής καύσης για την KIA ως το 2035


Η Kia κινείται στην κατεύθυνση των περισσότερων αυτοκινητοβιομηχανιών και αποφάσισε να πάψει να κατασκευάσει αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη ως το 2035.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 12/11/2021

Η Hyundai, μητρική εταιρεία της Kia, έχει ήδη αποφασίσει πως οι θερμικοί κινητήρες θα αποτελέσουν παρελθόν από τη γκάμα της ως το 2040 στις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη.

Τώρα, η ίδια η Kia προχώρησε σε μία αντίστοιχη απόφαση, αφού ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης για την Ευρώπη ως το 2035.

Στις υπόλοιπες μεγάλες αγορές, η Kia θα πάψει να πουλά αυτοκίνητα που κινούνται με βενζίνη ή diesel ως το 2040, και θα περάσει κι εκεί σε αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Στόχος της εταιρείας παραμένει το να φτάσει να μην εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα ως το 2045, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα που παράγει, αλλά και τις ίδιες της λειτουργίες της.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Κορεάτες θα χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα εργοστάσιά τους εκτός της Ν. Κορέας ως το 2030, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τα εγχώρια εργοστάσια της μάρκας ως το 2040.