Τέλος οι συμβατικοί κινητήρες από τα περισσότερα μοντέλα M της BMW


Με plug-in υβριδικά σύνολα θα εφοδιάζεται η πλειονότητα των μοντέλων M της BMW σε μια προσπάθεια περιορισμού των εκλυόμενων ρύπων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/10/2019

Η επόμενη γενιά των κορυφαίων μοντέλων της BMW θα διαθέτει plug-in υβριδικά σύνολα εγκαταλείποντας οριστικά και αμετάκλητα τους συμβατικούς κινητήρες.

Τάδε έφη ο επικεφαλής του M Division της BMW,  Markus Flasch, αποκαλύπτοντας ότι τα μεγαλύτερα σε διαστάσεις μοντέλα Μ θα είναι εφεξής plug-in υβριδικά, ακολουθώντας τη γενικότερη τάση εξηλεκτρισμού που επικρατεί στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και συνεισφέροντας στην προσπάθεια της BMW να εναρμονιστεί με τα αυστηρότερα όρια εκπομπής ρύπων.

Ο Γερμανός δεν έκρυψε την ανησυχία του σχετικά με την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης και το πώς θα ενσωματωθεί σε προτάσεις υψηλών επιδόσεων χωρίς να προκύψουν τεχνικής φύσεως προβλήματα και χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας των αυτοκινήτων.

Ο Marcus Flasch έθεσε σε προτεραιότητα τα «θέλω» των πελατών του M Division της BMW αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα αυτοκίνητα που θα περάσουν στην παραγωγή θα παραμείνουν συμβατά με τις επιθυμίες τους.