Τέλος τα C-Max και Grand C-Max από την γκάμα της Ford


Την απόσυρση των C-Max και Grand C-Max από την ευρωπαϊκή αγορά σχεδιάζει η Ford εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης που παρουσιάζει η ευρύτερη κατηγορία των πολυμορφικών οχημάτων στη γηραιά ήπειρο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/12/2018

Το εξορθολογισμό της ευρωπαϊκής γκάμας της επιδιώκει η Ford, βάζοντας τέλος στην πορεία των C-Max και Grand C-Max.

H μπλε οβάλ φίρμα βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με το σωματείο εργαζομένων καθώς η διακοπή της παραγωγής των C-Max και Grand C-Max πρόκειται να οδηγήσει στην περικοπή περίπου 1.600 θέσεων εργασίες από το εργοστάσιο στο Saarlouis, εκεί όπου κατασκευάζεται και η νέα γενιά του Ford Focus.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η Ford έχει ήδη διακόψει την εμπορική πορεία του μικρότερου MPV της γκάμας της (βλέπε B-Max), τοποθετώντας στη θέση του το Ecosport, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα υπάρξει συνέχεια για τα S-Max και Galaxy, τα οποία και επικαιροποίησε μερικούς μήνες νωρίτερα.

Η ελεύθερη πτώση στη ζήτηση πολυμορφικών οχημάτων στην ευρωπαϊκή αγορά έχει οδηγήσει πολλούς κατασκευαστές σε ανάλογες αποφάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως δεν υπάρχουν αυτοκινητοβιομηχανίες που εξακολουθούν να επενδύουν στη συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Mercedes-Benz, η οποία τους επόμενους μήνες πρόκειται να υποδεχθεί στην γκάμα της τη νέα γενιά της B-Class.