Τέλος τα… δερμάτινα Mini!


Στο πλαίσιο της βιωσιμότητας, της παραγωγικότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος η Mini καταργεί την επιλογή του δέρματος.

  • 2/2/2021

Συνήθως οι δημοφιλέστερες επιλογές από την λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού είναι κάποια έξτρα ηλεκτρικά συστήματα και η ηλιοροφή. Και αναμφίβολα η επιλογή του δέρματος είναι μία ακόμη δημοφιλής επιλογή που πρωτίστως ενισχύει την αίσθηση της πολυτέλειας και δευτερεύοντος βολεύει π.χ. όσους δεν θέλουν να μουσκεύονται τα καθίσματα τους μετά από ένα μπάνιο.

Πάντως, όσοι σκέπτονται να αποκτήσουν στο μέλλον ένα Mini θα πρέπει να ξεχάσουν την επιλογή του φυσικού δέρματος για το σαλόνι του νέου τους αυτοκινήτου. Και αυτό επειδή η αφαίρεση αυτής της επιλογής είναι πολύ πιθανή όπως δήλωσε στο βρετανικό Autocar o αρχισχεδιαστής της εταιρίας, Oliver Heilmer, για τα επόμενης γενιάς μοντέλα.

«Στο μέλλον δεν θα χρειαστούμε την επιλογή του δέρματος γιατί δεν πιστεύουμε πως κάτι τέτοιο είναι βιώσιμο. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι πως θα έχουμε σύγχρονα προϊόντα υψηλής ποιότητας που δεν θα έχουν φυσικό δέρμα», είπε μεταξύ άλλων.

«Οι επενδύσεις στα καθίσματα των αυτοκινήτων παραγωγής μας είναι πλέον 100% από ανακυκλωμένα υλικά. Και η εσωτερική τους επένδυση είναι κατά 70% ανακυκλωμένη και αναζητούμε ένα διαχρονικό μοτίβο. Για παράδειγμα, στο πρωτότυπο Urbanaut χρησιμοποιήσαμε φελλό», είπε ο Helmer.

Παράλληλα ο επικεφαλής σχεδιασμού της Mini μίλησε και πέρα από το ντιζάιν και τα υλικά λέγοντας πως τα Mini πρέπει να παραμείνουν διασκεδαστικά προσφέροντας ταυτόχρονα ευκολία στη χρήση και στην οδήγηση. Εξίσου σημαντικό είναι πως οι εκδόσεις John Cooper Works θα παραμείνουν πιστές στον πυρήνα τους και λογικά στην βενζινοκινητήρα τους.