Τέλος τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων στις Mercedes-Benz


Σύμφωνα με δημοσίευμα στο γερμανικό Τύπο, η Mercedes-Benz σκοπεύει να καταργήσει σταδιακά τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων στα μοντέλα της από το 2023 και έπειτα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 27/5/2022

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στη γερμανική ιστοσελίδα «Automobilwoche», η Mercedes-Benz θα σταματήσει να εφοδιάζει τα αυτοκίνητά της με μηχανικό κιβώτιο και τρία πεντάλ. Αυτό θα αρχίσει να γίνεται σταδιακά από την επόμενη χρονιά.

Στέλεχος της εταιρείας δήλωσε ότι αυτό θα γίνει επειδή καταγράφεται αλλαγή στην προτίμηση των πελατών της αναφορικά με τα νέα μοντέλα της. Όπως είπε, όλο και περισσότεροι επιλέγουν είτε ένα Plug-in Hybrid είτε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημά της τα οποία εκ κατασκευής δεν έχουν χειροκίνητο κιβώτιο. 

«Με την αύξηση του εξηλεκτρισμού των οχημάτων, βλέπουμε ότι η ζήτηση των πελατών μας στρέφεται προς μέσα που αφορούν στην ηλεκτροκίνηση, στις μπαταρίες και (εν μέρει) στα συστήματα μετάδοσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αυτή η επιλογή, επιτρέπει στην Mercedes-Benz να αποδεσμεύσει εφεξής κεφάλαια που προόριζε για την εξέλιξη και κατασκευή χειροκίνητων κιβωτίων στα αυτοκίνητά της και να τα επενδύσει σε άλλους τομείς. Η εταιρεία διαθέτει με τέτοιο κιβώτιο ταχυτήτων τις A-Class, B-Class και CLA-Class αλλά αυτό αναμένεται να σταματήσει να γίνεται σταδιακά από το 2023 και έπειτα.