Τέλος το VW Passat από τις ΗΠΑ


Ένα ακόμα sedan παίρνει το δρόμο για τα αποδυτήρια χάνοντας τη θέση του στην γκάμα ενός κατασκευαστή. Από το 2023 το VW Passat αποτελεί παρελθόν από την αγορά των ΗΠΑ.

  • 21/11/2020

Είτε το πιστεύετε είτε όχι το Passat αποτελεί το μακροβιότερό μοντέλο που διαθέτει τη δεδομένη χρονική στιγμή στην γκάμα της η Volkswagen, μιας και η πρώτη γενιά του αυτοκινήτου είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 1973, παραμένοντας έκτοτε στη γραμμή παραγωγής.

Πολύ σύντομα μάλιστα το VW Passat πέρασε τα ευρωπαϊκά σύνορα σημειώνοντας την ίδια επιτυχία και στις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη, με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα εκείνης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Εκεί η διάθεση του Passat ξεκίνησε το 1974, με τους Αμερικανούς να χρησιμοποιούν την ονομασία Dasher για το δημοφιλές sedan της Volkswagen.

Φτάνοντας στο σήμερα, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τη γερμανική φίρμα να τερματίζει μέσα στα επόμενα χρόνια την παραγωγή και τη διάθεση του αυτοκινήτου στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της γκάμας της.

Ειδικότερα, το  πλάνο της Volkswagen προβλέπει τη διακοπή της παραγωγής του Passat το 2023. Η αλήθεια είναι ότι η πωλήσεις του αυτοκινήτου τα τελευταία χρόνια είχαν καταβαραθρωθεί, γεγονός που σε συνδυασμό με την ανάγκη της αποδέσμευσης γραμμών παραγωγής για την επερχόμενη επέλαση των ηλεκτρικών προτάσεων του γερμανικού ομίλου και ειδικότερο της οικογένειας μοντέλων ID.

Τα κακά μαντάτα για το Volkswagen Passat φαίνεται πάντως να μην επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πορεία του αυτοκινήτου, καθώς η εξέλιξη της επόμενης γενιάς του έχει ήδη ξεκινήσει αξιοποιώντας την πλατφόρμα MQB στην οποία βασίζονται όλες οι μικρομεσαίων διαστάσεων προτάσεις του VW Group.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το νέο Passat θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις. Αντιθέτως, πληροφορίες το θέλουν να αυξάνει ακόμα περισσότερο το μήκος και το μεταξόνιό του, σε μια προσπάθεια να βρει θέση σε μια αγορά που στρέφεται προς τα παντός τύπου και μεγέθους SUV.

Διαβάστε ακόμα:

50 χρόνια Volkswagen K70

Volkswagen: Oριστικό το όχι στην Τουρκία

O Αμερικανός με τα 42 Volkswagen

Δοκιμάζουμε στην Ελλάδα το επαναστατικό Volkswagen ID.3