Tesla: Ανάκληση-μαμούθ για τα Model 3 και Model Y


Η Tesla ανακαλεί στις Η.Π.Α. 5.974 μοντέλα Model 3 και Model Y για προβληματικά μπουλόνια δαγκάνας φρένων που μπορεί να οδηγήσουν σε χαμηλή πίεση των ελαστικών.

  • 5/6/2021

Σε ανάκληση σχεδόν 6.000 αυτοκινήτων της από τα μοντέλα Model 3 και Model Υ, προχωρά η Tesla, καθώς θα μπορούσαν να έχουν προβληματικά μπουλόνια φρένων που μπορεί να οδηγήσουν σε χαμηλή πίεση των ελαστικών.

Η Tesla ανακαλεί στις Η.Π.Α. 5.974 μοντέλα Model 3 και Model Y για χαλαρά μπουλόνια δαγκάνας φρένων που θα μπορούσαν να κάνουν την δαγκάνα να έρθει σε επαφή με τον τροχό, κάτι που θα οδηγούσε σε μείωση της πίεσης των ελαστικών.

Η ανάκληση περιλαμβάνει τα μοντέλα Model 3 των ετών 2019 έως 2021 και  τα Model Y των ετών 2020-2021.

Η αναφορά ανάκλησης που υπέβαλε η Εθνική Αρχή Ασφάλειας Κυκλοφορίας των Η.Π.Α. (NHTSA) αναφέρει ότι οι δαγκάνες φρένων ασφαλίζονται χρησιμοποιώντας δύο συνδετήρες και ότι ενδέχεται να χαλαρώσουν με την πάροδο του χρόνου, εάν δεν ασφαλιστούν σωστά. Σύμφωνα με την NHTSA, εάν μια δαγκάνα έρθει σε επαφή με την εσωτερική επιφάνεια της στεφάνης του τροχού, ο τροχός μπορεί να εμποδίζεται να περιστραφεί ελεύθερα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει απώλεια πίεσης των ελαστικών. Η NHTSA δεν γνωρίζει τυχόν ατυχήματα ή τραυματισμούς που σχετίζονται με αυτό το ζήτημα.