Tesla Arcade: Μία παιχνιδομηχανή σε ρόδες (βίντεο)


Αυτό θα μπορούσε να αποτελεί διαφήμιση του PlayStation ή κάποιου Game Boy. Παρόλα αυτά, όλα όσα θα δείτε εδώ διαδραματίζονται στην κεντρική οθόνη ενός Tesla.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 16/1/2021

Το ότι η Tesla εισήλθε πριν από μια δεκαετία σε μία ώριμη (εκείνη την εποχή) αγορά αυτοκινήτου και αποφάσισε να χαράξει ένα δικό της δρόμο, το έχουμε ξαναπεί. Η προσέγγιση της εταιρίας ως προς την κάλυψη των αναγκών του οδηγού και των επιβατών, δεν έχει καμία σχέση με αυτή οποιουδήποτε άλλου κατασκευαστή. Και αυτό ισχύει ακόμα και σήμερα, αφού και οι λίγοι που προσπαθούν να αντιγράψουν στοιχεία από αυτή, το κάνουν με ένα μάλλον μουδιασμένο τρόπο.

Το βίντεο που ανέβασε πριν λίγες ώρες η εταιρία στο επίσημο κανάλι της στο YouTube αποκαλύπτει ένα μέρος αυτής της φιλοσοφίας. Η ενσωμάτωση παιχνιδιών στην κεντρική οθόνη ενός αυτοκινήτου ίσως αρχικά να φαίνεται ανούσια, για όποιον όμως περιμένει να φορτίσει το όχημά του σε κάποιο σταθμό φόρτισης στην εθνική, αυτή η υπηρεσία να του προσφέρει μία ευχάριστη εναλλακτική για να περάσει την ώρα του.

Ακόμα περισσότερο, εδώ βλέπουμε δύο παιδιά να τρέχουν με χαρά μέσα στο αυτοκίνητο, για να παίξουν τα αγαπημένα τους βίντεο-games. Και χαζεύοντας τα διαθέσιμα παιχνίδια, όσο προχωράει το βίντεο, καθώς και τον τρόπο χειρισμού τους, μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί. Πρακτικά, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιο κλασικό gaming χειριστήριο, καθώς επίσης και το τιμόνι, για να παίξει. Περισσότερα όμως πατώντας το play. Θα καταλήξουμε λέγοντας ότι καλό το PlayStation, με ένα Tesla όμως μπορείς και να μετακινείσαι, όταν δεν παίζεις…