Tesla: Έτσι μοιάζει μία μαζική over-the-air αναβάθμιση! (βίντεο)


Η εποχή που τα αυτοκίνητά μας θα αναβαθμίζονται μόνα τους, όπως τα κινητά τηλέφωνα, πλησιάζει. Και αν αναρωτιέστε πως μπορεί να δείχνει αυτό, το συγκεκριμένο βίντεο θα σας λύσει την απορία.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 9/2/2021

Καλή η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση, τα αυτοκίνητα όμως του μέλλοντος θα έχουν και άλλα στοιχεία για να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Και μιλάμε βεβαίως για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν, καθώς με τα χρόνια μετασχηματίζονται και αναλαμβάνουν περισσότερο το ρόλο ενός υπολογιστή.

Ας πάρουμε το παράδειγμα της Tesla. Η εταιρία του Elon Musk μπορεί να χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «φούσκα», με δεδομένη τη χρηματιστηριακή της αξία, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας, σε ό,τι αφορά στην ηλεκτρονική διασύνδεση και έλεγχο των μοντέλων της.

Χάρη στη δυνατότητα over-the-air αναβαθμίσεων, αυτά μπορούν όχι μόνο να προσθέτουν νέες λειτουργίες και βελτιώσεις στο user interface των συστημάτων infotainment αλλά πρακτικά να αναβαθμίσουν και βασικά συστήματα, όπως αυτό της ηλεκτρικής διαχείρισης. Με αυτό τον τρόπο, το κάθε αυτοκίνητο παραμένει συνεχώς ενημερωμένο με το νεότερο λογισμικό, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια από τον ιδιοκτήτη του.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι πως κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης, αναβοσβήνουν τα φώτα του αυτοκινήτου. Και όταν αυτό το βλέπεις σε κάποια εγκατάσταση της εταιρίας, σε ένα τεράστιο parking, όπου εκατοντάδες σταθμευμένα Tesla αναβαθμίζονται ταυτόχρονα, το θέαμα είναι εντυπωσιακό. Πατώντας το play στο βίντεο που ακολουθεί, θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοούμε…