Tesla: Ξεκίνησε η μεταφορά βιομηχανικού εξοπλισμού στο Βερολίνο


Όπως όλα δείχνουν τα πρώτα εμπόδια ξεπεράστηκαν και άρχισε να στήνεται η γραμμή παραγωγής στο Gigafactory της Ευρώπης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/1/2021

Μετά από τις διάφορες αντιδράσεις και εμπόδια που υπήρξαν από οικολογικές οργανώσεις φαίνεται πως το Gigafactory μπαίνει σε φάση πλήρους υλοποίησης και σε μια περίοδο όπου η μετοχή της Tesla μεσουρανεί κάπου πάνω από τα 800 δολάρια.

Προφανώς, θα παραμείνει αρκετά ψηλά μετά τα πρώτα νέα πως ξεκινούν οι πρώτες εργασίες για τον εξοπλισμού του εργοστασίου που θα βοηθήσει την αμερικανική εταιρία αυξήσει τις πωλήσεις και το μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη. Ενδεχομένως και με πιο δελεαστικές τιμές πώλησης αφού θα πρόκειται για ένα «εγχώριας» κατασκευής προϊόν.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από γερμανικές ιστοσελίδες η Tesla άρχισε να μεταφέρει εξοπλισμό στο νέο της εργοστάσιο έξω από το Βερολίνο για να προετοιμαστεί μέχρι αυτό το καλοκαίρι για την έναρξη παραγωγής του Model Y.

 «Όπως είχε προγραμματιστεί η κατασκευή του εργοστασίου μας στο Βερολίνο συνεχίζεται και έχουμε ήδη ξεκινήσει να μεταφέρουμε μηχανήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Tesla κατά την παρουσίαση των κερδών για το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Η Tesla δεν διευκρίνισε για ποια μηχανήματα πρόκειται, αλλά οι παρατηρητές της εταιρείας δημοσίευσαν πρόσφατα βίντεο και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία τραβήχτηκαν με drone και τηλεφακούς. Από αυτά φαίνεται να περιλαμβάνονται δεξαμενές βαφής και κάποιος ρομποτικός εξοπλισμός, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

To υπό κατασκευή εργοστάσιο της Tesla λίγο έξω από το Βερολίνο αναμένεται να έχει ετήσια παραγωγικότητα που θα φτάνει τα 500.000 αυτοκίνητα.