Tesla Model 3 Vs …Tesla Model 3: Το παλιό ή το νέο κερδίζει;


Πόσο ανταγωνιστική, από πλευράς επιδόσεων, είναι η πρώτη γενιά του Tesla Model 3, σε σχέση με τη νεότερη, αν και οι διαφορές τους είναι περισσότερο αισθητικές;

  • 6/5/2021

Αν και η νεότερη γενιά του Model 3 έχει υποστεί ένα ελαφρύ φρεσκάρισμα και φέρει ανασχεδιασμένο εσωτερικό, η ισχύς του παραμένει στα ίδια επίπεδα με το μοντέλο της πρώτης γενιάς. Ο Mat Watson από το Carwow, δοκιμάζει τα δύο αυτοκίνητα στην πίστα για να δει αν υπάρχουν διαφορές στις επιδόσεις τους.

Και τα δύο μοντέλα ζυγίζουν 1.844 κιλά, ενώ αποδίδουν 463 ίππους και 660 Nm ροπής. Όμως εκτός των διαφορετικών ελαστικών που φορούν τα Tesla, κυκλοφορεί η φήμη πως το νέο μοντέλο χρησιμοποιεί μεγαλύτερες μπαταρίες.

Δοκιμάζουμε το Tesla Model 3 Dual Motor με τους 351 ίππους και την εκπληκτική αυτονομία

Η διαφορά, αν και σχετικά μικρή, υπέρ του παλαιότερου μοντέλου είναι εμφανής με το καλημέρα στην εκκίνηση από στάση. Ακόμα και όταν άλλαξαν λωρίδα, η πρώτη γενιά του Model 3 έχει το προβάδισμα από την αρχή. Είτε πρόκειται για καλύτερη αντίδραση στο ξεκίνημα, είτε οφείλεται στη διαφορετική εταιρεία ελαστικών, το προηγούμενο Tesla είναι ο ξεκάθαρος νικητής.

Τα πράγματα είναι ελαφρώς διαφορετικά στην κόντρα εν κινήσει, όταν το νέο μοντέλο κέρδισε με διαφορά στήθους. Αν και ο Mat φαίνεται σαν να μην το «κυνήγησε» και τόσο αυτή τη φορά.

Ίσως μερικοί απογοητευτούν, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Η δεύτερη γενιά του Tesla Model 3 διαθέτει κυρίως αισθητικές αλλαγές. Η εταιρεία εστιάζει στην οικονομία περισσότερο, σε αντίθεση με αρκετές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, και επιθυμεί εκτός της ταχύτητας τα αυτοκίνητά της να πετυχαίνουν και μεγάλη αυτονομία.