Τesla Model S ξεγυμνώνει το Audi R8 σε Drag Race (Video)


Ένα ακόμα θύμα έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα εκείνων των αυτοκινήτων που είδαν την πλάτη ενός Tesla στην κούρσα της μιας ανάσας.

  • 26/3/2020

Θα συμφωνήσουμε όλοι ότι η διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση ελάχιστα πράγματα  μαρτυρά για την πραγματική αξία ενός αυτοκινήτου. Από την άλλη βέβαια δεν παύει να αποτελεί ένα απολαυστικό θέαμα, το οποίο μάλιστα αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον όταν τα προγνωστικά ανατρέπονται και το μεγάλο φαβορί στην κούρσα της μίας ανάσας βλέπει την πλάτη του outsider.

Απίστευτο: Η Ford έφτιαξε αναπνευστήρες κατά του κορωνοϊού με ανεμιστήρες από... αεριζόμενα καθίσματα

Μια παρόμοια εξέλιξη είχαμε στην κόντρα ανάμεσα στο supercar της διπλανής πόρτας Audi R8 και στο ηλεκτροκίνητο Tesla Model S, το οποίο και απέδειξε για πολλοστή φορά ότι αποτελεί ένα αξιοσέβαστο μέγεθος ακόμα και σε drag race.

To Model S P100D των 598 ίππων απέδειξε στον εξωτικό ανταγωνιστή του ότι ακόμα και ένα καλοβαλμένο sedan έχει τον τρόπο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ντροπιάσει οποιαδήποτε πρόταση σταθεί με ασέβεια απέναντί του.

Η Tesla ανακοινώνει ότι το Model S P1000D με τους δύο ηλεκτροκινητήρες των 598 ίππων επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα, επίδοση αρκετή ώστε να κάνει αρκετά supercars των ημερών μας να κοκκινίζουν από τη ζήλια τους.

Αντιστοίχως, η βασική έκδοση του Audi R8 αποδίδει 540 ίππους στη δικίνητη διαμόρφωση και 570 ίππους στην τετρακίνητη ενώ υπάρχει και η έκδοση Performance με 620 ίππους. Όλα αυτά βέβαια αποτελούν λεπτομέρειες μετά και το τέλος της μονομαχίας που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί.