Tesla Model S Plain: Κορυφαίες επιδόσεις και φιλοδοξία για ρεκόρ στο Nόrburgring!


Με επιδόσεις super car και αυτονομία που ξεπερνά τα 800 km το κορυφαίο Tesla θέλει να δείξει ποιος είναι ο αρχηγός. Και όχι μόνο στα ηλεκτρικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: TESLA
  • 24/9/2020

Με την ευκαιρία της Ημέρα Μπαταρίας (Battery Day) της Tesla η αμερικάνικη εταιρεία και ο επικεφαλής της Elon Musk έκαναν και κάποιες αποκαλύψεις για μελλοντικά μοντέλα.

Και μπορεί το ηλεκτρικό των 25.000 δολαρίων να είναι ακόμα μακριά, όμως το κορυφαίο Model S είναι σχεδόν εδώ, μιας και θα παρουσιαστεί προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς. Το ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα παρουσιαζόταν φέτος δεν παίζει κάποιο ρόλο, μιας και οι καθυστερήσεις και οι αναβολές δεν είναι κάτι καινούργιο για την αμερικάνικη εταιρεία.

Ένας επιπλέον λόγος πάντως για την παρουσία του Model S Plain, όπως θα ονομάζεται η κορυφαία έκδοση, είναι και η πρεμιέρα του Lucid Air με τις εντυπωσιακές προδιαγραφές.

Το Plain λοιπόν θα έχει τρεις ηλεκτροκινητήρες, θα είναι τετρακίνητο, θα έχει αυτονομία 830 km, τελική ταχύτητα 320 km/h, θα χρειάζεται λιγότερο από 2,0 sec για το κλασικό για τις ΗΠΑ ¼ του μιλίου, ενώ όπως είπε ο Elon Musk θα πετύχει ρεκόρ στο Nürburgring. Και όχι μόνο για τα ηλεκτρικά αλλά για όλα ανεξαιρέτως τα μοντέλα παραγωγής.

Το πρώτο δείγμα γραφής πάντως ήταν θετικό, μιας και ο χρόνος που πέτυχε στη Laguna Seca ήταν 1;30,3 λεπτά, τη στιγμή που το Lucid Air χρειάστηκε σχεδόν 3 sec παραπάνω. Όσο για την τιμή του κορυφαία Tesla Model S Plain θα ξεκινά από τις 139.0000 δολάρια.