Tesla Passenger Play: Πράσινο φώς με αστερίσκους και ερωτηματικά…


Με μια ενημέρωση λογισμικού η Telsa θα επαναφέρει τη λειτουργία του Passenger Play, την εφαρμογή που επιτρέπει στον συνοδηγό να παίζει video games ενώ το αυτοκίνητο είναι σε κίνηση.

  • 25/12/2021

Το γεγονός αυτό έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για το πόσο ασφαλές μπορεί να είναι κάτι τέτοιο και εάν αποσπάται η προσοχή του οδηγού, όταν ο συνοδηγός παίζει ένα video game στην ψηφιακή οθόνη ενός Tesla. Πάντως, η Εθνική Υπηρεσία Αυτοκινητοδρόμων της Αμερική (ΝHTSA) ερευνά με προσοχή όλες τις παραμέτρους, χωρίς να έχει απαγορεύσει τη χρήση του Passenger Play που είναι διαθέσιμο σε περισσότερο από μισό εκατομμύριο Tesla.

Ως γνωστό η δυνατότητα gaming στο εσωτερικό ενός Tesla είναι μια επιλογή διασκέδασης όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο και ιδίως κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Μέχρι εδώ όλα καλά!

Ωστόσο, η εν κινήσει δυνατότητα που δίνεται τώρα έχει ανοίξει τη συζήτηση για το κατά πόσο μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού.

Πολλώ δε μάλλον, όταν η ενεργοποίηση του Passenger Play γίνεται κυριολεκτικά με το πάτημα ενός κουμπιού στην οθόνη αφής που επιβεβαιώνει απλά ότι είστε ο… συνοδηγός. Θα μπορούσε να το κάνει οποιοσδήποτε. Με λίγα λόγια και ο οδηγός μπορεί να έχει τη δυνατότητα gaming, απλά με το πάτημα του κουμπιού…

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση του NHTSA, που πιθανόν να επηρεάσει και τις αντίστοιχες αρχές των υπολοίπων αγορών.

Όπως και να έχει είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να προσφέρεται η επιλογή σε κάποιον να παίζει video games ενώ το αυτοκίνητο είναι σε κίνηση…