Tesla: ζημιές 784 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο


Ακόμα ένα τρίμηνο με ζημιές για την Tesla, η οποία παρόλα αυτά εξακολουθεί να αισιοδοξεί και να ποντάρει στο Model 3.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 4/5/2018

H Tesla σημείωσε το πρώτο τρίμηνο του 2018, που έληξε την 31η Μαρτίου, ένα νέο υψηλό ζημιών, μιας και έχασε 784 εκατομμύρια δολάρια. Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητικό, μιας και οι ειδικοί εκτιμητές υπολόγιζαν πως οι απώλειές της θα κυμαίνονταν σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα.

Oι προβλέψεις τους βασίζονταν στις προσπάθειες της εταιρείας να αυξήσει την παραγωγή του Model 3. Η οποία στα μέσα του Απριλίου έφτασε στο ύψος- ρεκόρ για την αμερικάνικη εταιρεία των 2.270 μονάδων της βασικής έκδοσης της εβδομάδα.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως τους επόμενους δύο μήνες η παραγωγή θα έχει σταθεροποιηθεί στις 5.000 μονάδες εβδομαδιαίως. Ενδιαφέρον είναι πως μέσα στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς η γραμμή του Model 3 θα σταματήσει τελείως για 10 μέρες προκειμένου να λυθούν τα θέματα που προκαλούν τις καθυστερήσεις.

Πάντως η Tesla εξακολουθεί να πιστεύει πως το βασικό της μοντέλο θα αποδειχθεί πράγματι τι αντίδοτο στα οικονομικά της ζητήματα και πως στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 θα είναι κερδοφόρος.

Αυτός είναι και ο λόγος που Elon Musk δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αναζήτηση κεφαλαίων παρόλο που στο τέλος του πρώτου τριμήνου τα διαθέσιμα κεφάλαια της εταιρείας ανέρχονταν σε 2,7 δισ. δολάρια ενώ τα ετήσια έξοδά της υπολογίζονταν σε 3 δισεκατομμύρια.