Τέσσερις γενιές Audi RS6 σε μια ενδοοικογενειακή αναμέτρηση (Video)


Οι τέσσερις γενιές της οικογένειας του Audi RS6 δοκιμάζονται μεταξύ τους σε μία ενδιαφέρουσα κόντρα στην απόλυτη ευθεία για την κατάκτηση της αρχηγίας.

  • 28/4/2021

Ας το παραδεχτούμε, όταν κάποιος αναφέρεται σε έκδοση station wagon επιδόσεων, τότε μία εταιρεία και δύο μοντέλα του έρχονται πρώτα στο μυαλό.

Τα Audi RS4 και RS6 έχουν πολύ δημοφιλή ανάμεσα στους λάτρεις της κατηγορίας και αποτελούν οπωσδήποτε τη νούμερο 1 επιλογή στη σκέψη για την απόκτηση ενός αυτοκινήτου αυτού του είδους.

Στο παρελθόν είχε πραγματοποιηθεί κόντρα ανάμεσα σε όλες τις γενιές των RS4 Avant, αλλά τώρα ήρθε η σειρά των μεγαλύτερων RS6 να βρεθούν σε έναν αγώνα για το ποιο θα επικρατήσει στη δοκιμασία ταχύτητας στην απόλυτη ευθεία.

Πριν ξεκινήσετε να παρακολουθήσετε το video από το Carwow, ας δώσουμε κάποιες πληροφορίες για τους διαγωνιζόμενους, αρχίζοντας από τον πιο παλιό.

Η πρώτη γενιά του Audi RS6 ήταν η C5, που εφοδιαζόταν με έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 4,2 λίτρων, ο οποίος απέδιδε 450 ίππους και 580 Nm ροπής.

Η επόμενη γενιά C6 φορούσε έναν 5λιτρο V10 με δύο turbo, που είναι ο ίδιος που χρησιμοποιεί το R8, αλλά και η Lamborghini Huracan. Η μέγιστη ισχύς του είναι 579 ίπποι με 650 Nm ροπής.

Η C7 πρωτοπαρουσιάστηκε το 2013 με έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο 4λιτρο V8 κινητήρα, που στην έκδοση Performance είχε 605 ίππους και 750 Nm ροπής.

Η πιο πρόσφατη γενιά του RS6 είναι η C8, η οποία χρησιμοποιεί έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 που αποδίδει 600 ίππους και 800 Nm ροπής.

Όλες οι γενιές διαθέτουν τετρακίνηση (Quattro), ενώ το ελαφρύτερο μοντέλο από όλα είναι το παλαιότερο C5 και το βαρύτερο το σημερινό C8, που ζυγίζει 2.150 κιλά. 

Απολαύστε το video παρακολουθώντας με αγωνία ποιος ανακηρύσσεται νικητής. Μπορείτε να προβλέψετε από τώρα;

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.