Τέσσερις πόρτες για το καινούργιο FIAT 500e


H FIAT θα παρουσιάσει μία έκδοση του καινούργιου αμιγώς ηλεκτροκίνητου 500e με τέσσερις πόρτες στο αμάξωμά του, με σκοπό να είναι ακόμη πιο ιδιαίτερο αλλά και πιο πρακτικό για την είσοδο σε αυτό των πίσω επιβατών. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 30/9/2020

Όπως έγινε γνωστό, η FIAT θα δημιουργήσει και μια τετράθυρη (sic) εκδοχή του νέου 500e η οποία ενδεχομένως να ονομάζεται «Trepiuno» (σημ.: τρία συν ένα). Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο θα διαθέτει δύο πόρτες στη δεξιά πλευρά του αμαξώματός του, με τη δεύτερη να είναι μικρών διαστάσεων. Με αυτόν τον τρόπο θα διευκολύνεται η είσοδος και η έξοδος των επιβατών στο πίσω κάθισμα, αλλά και θα ενισχυθεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας που ούτως ή άλλως έχει το 500.

Η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι η τρίτη εκδοχή του καινούργιου μοντέλου, έπειτα από την τρίθυρη και την cabriolet. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Mirafiori της FIAT Chrysler Automobiles που βρίσκεται στο Τορίνο, μαζί με τις υπόλοιπες δύο.

Ακολουθείστε το www.caranddriver.gr στο News Google για να μαθαίνετε τις ειδήσεις που αξίζουν

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή πώλησης της, αλλά υπολογίζεται να κυμαίνεται μεταξύ αυτών της τρίθυρης και της cabriolet. Οι πωλήσεις του 500e αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Οκτωβρίου. Το αυτοκίνητο είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις συγκριτικά αυτού με τους θερμικούς κινητήρες. Το μήκος του είναι κατά 60 mm πιο μακρύ (φτάνει τα 3.631 mm), επίσης κατά 60 mm πιο ευρύ (1.687 mm) και κατά δύο εκατοστά πιο ψηλό (σημ.: 1.508 mm). Διαθέτει ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 118 PS, μπαταρίες λιθίου ιόντων ονομαστικής χωρητικότητας 42 kWh και έχει μέγιστη θεωρητική αυτονομία 320 km (κατά το πρωτόκολλο «WLTP»). 

Διαβάστε, επίσης: 40 Χρόνια Fiat Panda: O βασιλιάς των έξυπνων λύσεων (Video).