Θα αποχωρήσει ο Carlos Ghosn;


Ένας από τους κορυφαίους μάνατζερ της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας αφήνει και πάλι υποννούμενα πως πλέον έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της πορείας του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/6/2018

Σύμφωνα με τους Financial Times ο Carlos Ghosn θα αφήσει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Renault. «Μπορείτε να υποθέσετε πως πριν από το 2022 θα σταματήσω να είμαι ο CEO της Renault» ανέφερε στην συνέντευξη του ο Ghosn. Πάντως, ο Carlos Goshn δεν είναι η πρώτη φορά που προαναγγέλλει την αποχώρηση του αφού ο ίδιος δήλωνε και κουρασμένος. Όπως και να έχει την θέση του θα μπορούσε να αναλάβει ο Thierry Bollore που είναι ο τωρινός υπεύθυνος λειτουργία της Renault.

Προς το παρόν ο 64χρονος μάνατζερ έχει επικεντρωθεί στην ενίσχυση της σχέσης της Nissan με την Renault και την προετοιμασία τους για την σταδιακή μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη τεχνολογία. Και για να επικεντρωθεί σε αυτό τον σκοπό από το 2017 έχει παραδώσει την επίβλεψη της καθημερινής λειτουργίας της Nissan στον Hiroto Saikawa. Επίσης ο Goshn είναι ο άνθρωπος που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόκτηση της Mitsubishi και θεωρεί πως το τωρινό διοικητικό σχήμα δεν είναι βιώσιμο και πως πρέπει να αλλάξει και για τις τρεις μάρκες (Renault-Nissan-Mitsubishi).