Θα δίνατε 1 εκατ. ευρώ για το βάψιμο ενός αυτοκινήτου;


Ακόμα και αν πρόκειται για μία Rolls Royce Phantom, το 1 εκατ. ευρώ για βαφή είναι πολλά λεφτά. Υπάρχει όμως λόγος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/9/2019

Για να αγοράσεις μια Rolls Royce Phantom προφανώς θα πρέπει να είσαι πολύ πλούσιος, μιας και το κόστος της ξεκινά από τα 400 χιλιάρικα και πάνω. Όμως από εκεί και πέρα δεν υπάρχει προφανώς κανένα όριο για το που μπορεί να φθάσει το customizing του οχήματός σου.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως τα πράγματα έφθασαν στα άκρα. Και αυτό γιατί η Phantom που βλέπετε στις φωτογραφίες πωλήθηκε με μία επιβάρυνση 1 εκατ. ευρώ εξαιτίας του βαψίματος στο αμάξωμα.

Θα πει κανείς τι είναι αυτό που κάνει μια βαφή τόσο πολύτιμη. Η απάντηση είναι η υπογραφή που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιδιαίτερη έμπνευση. Ο εικαστικός Marc Quinn έχει επιμεληθεί αυτό το "χρώμα" το οποίο εμπνέεται από τις δουλειές του διάσημου καλλιτέχνη τα τελευταία χρόνια, με την ονομασία We Share Our Chemistry with the Stars.

H συγκεκριμένη Rolls Royce πωλήθηκε σε ειδική εκδήλωση και τα έσοδα πήγαν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο καλλιτέχνης περιέγραψε την συγκεκριμένη Phantom ως τη νέα εκδοχή της αντίστοιχου ύφους Rolls του John Lennon.

Ο ιδιοκτήτης της πανάκριβης αυτής Rolls Royce δεν έγινε γνωστός αν και όπως ειπώθηκε είναι φανατικός συλλέκτης της μάρκας. Μάλιστα παράγγειλε και άλλη μία ίδια για την κόρη του, αυτή την φορά χρησιμοποιώντας ως αφετηρία την ίριδα της κόρης του.