Θα είναι ηλεκτρική η επόμενη BMW Σειρά 3; Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες


Η BMW εξελίσσει ήδη τη νέα ανανεωμένη εκδοχή της Σειράς 3, ετοιμάζοντας και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση στη γκάμα του δημοφιλούς σπορ σεντάν της. 

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 16/6/2021

Έχουμε δει κατασκοπευτικές φωτογραφίες της πλήρως ηλεκτρικής BMW Σειράς 3 αρκετές φορές, αλλά τώρα τα δοκιμαστικά πρωτότυπα έρχονται στο επόμενο στάδιο αποκαλύπτοντας περισσότερες λεπτομέρειες.

Γνωρίζουμε ήδη ότι η BMW επιδιώκει να επεκτείνει τη γκάμα των «κανονικών» Σειρών της με πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, όπως στην περίπτωση του iX3 που είναι ουσιαστικά ένα πλήρως ηλεκτρικό X3. Η BMW έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι η επόμενη γενιά της X1 και της Σειράς 5 θα έχουν επίσης πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις και με βάση μερικές κατασκοπευτικές φωτογραφίες, έχουμε δει επίσης την επόμενη γενιά BMW Σειράς 7 να προετοιμάζεται ως EV. 

Η σεντάν έκδοση της Σειράς 3 φαίνεται να πηγαίνει και αυτή πλήρως προς την ηλεκτροκίνηση. Το μπροστινό μέρος δείχνει να έχει το μεγαλύτερο μέρος του καλυμμένο με καμουφλάζ για να κρύψει εκτός των αλλαγών, το γεγονός ότι η μάσκα είναι κλειστή και με παρόμοιο στυλ με το επερχόμενο ηλεκτρικό iX3. Αλλά το παρόν δίνουν και τα νέα ανασχεδιασμένα μπροστινά φώτα. Τόσο το σχήμα τους όσο οι δίοδοι τεχνολογίας LED DRL είναι διαφορετικοί, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες.

Φυσικά, και ο εμπρός προφυλακτήρας θα έχει μερικές αλλαγές, καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν χρειάζονται τις μεγάλες εισαγωγές αέρα για λόγους ψύξης. Στο πίσω μέρος παρατηρούμε επίσης την έλλειψη απολήξεων της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό το πιθανότερο σενάριο για την ηλεκτρική BMW Σειρά 3 είναι να δούμε το καμπύλο ταμπλό που μπαίνει τώρα σε όλες τις νέες BMW, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών iX3 και i4.

Όσο για το τεχνικό μέρος, για την ώρα δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για τα σύνολα που θα τροφοδοτούν την ηλεκτρική BMW Σειρά 3, αν και φημολογείται ότι θα λάβει τα ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα από το επερχόμενο i4. Είναι πιθανό βέβαια η BMW να δημιουργήσει και μία λιγότερο σπορ διαμόρφωση για την ηλεκτρική Σειρά 3 που θα τοποθετείται στη βάση της γκάμας.