Θα φέρει η Hyundai την Genesis στην Ευρώπη;


To premium σήμα της κορεατικής εταιρίας μπορεί να έχει μερικά μόλις χρόνια ύπαρξης αλλά στην βορειοαμερικανική αγορά τα πηγαίνει περίφημα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/6/2019

Έτσι, οι Κορεάτες έχουν ως στόχο να ενισχύσουν την εικόνα τους στην πολύ απαιτητική και ανταγωνιστική αγορά της Ευρώπης φέρνοντας στις αρχές της επόμενης δεκαετίας την Genesis και στα δικά μας μέρη. «Αυτό θα μπορούσε να γίνει στην επόμενη διετία» είπε ο Cho Won Hond, ο CMO της Hyundai, σε δήλωση του στην Automotive News.

«Γνωρίζω πως η ευρωπαϊκή αγορά είναι πολύ δύσκολη για νεοεισερχόμενα σήματα όπως η Genesis. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Hyundai θα προσπαθήσει να χτίσει μία μεγαλύτερη αξία για το σήμα Genesis πριν το λανσάρισμα. Για παράδειγμα, η Hyundai θα κατασκευάσει ένα κέντρο Genesis σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη για να γίνει περισσότερο γνωστό το εμπορικό μας σήμα», δήλωσε ο Cho.

H Genesis βλέπει ένα σημαντικό κενό που άφησε η Infiniti μετά την αποχώρησή της ενώ θα μπορούσε να κοντράρει το μικρό ποσοστό που διεκδικεί η Lexus στην Ευρώπη. Πάντως, η κορεατική εταιρία θα πρέπει λογικά να λανσάρει και SUV μοντέλα ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων. Κάτι που θα κάνει από του χρόνου και ίσως για αυτό η Genesis να έχει λανσάρει πρώτα τα sedan (που πωλούν αρκετά στην Βόρεια Αμερική) και μετά τα SUV για την Ευρώπη.