Θα καταργήσει η Peugeot το λογότυπο GTi;


Τις φήμες πυροδότησε το γεγονός πως η επόμενη κορυφαία έκδοση του 208 δεν θα εκπέμπει ρύπους!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/10/2019

Με άλλα λόγια το νέο 208 θα έχει μία σπορ έκδοση με την υπογραφή της Peugeot Sport, αλλά πίσω από το αμάξωμα δεν θα υπάρχει κάποιος συμβατικός κινητήρας, αλλά ένα ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης. Μάλιστα η hot έκδοση του νέου γαλλικού supermini θα λανσαριστεί μέσα στο επόμενο έτος.

Αυτόματα δημιουργήθηκαν οι φήμες πως η Peugeot θα καταργήσει τα λογότυπα GTi (Grand Tourer Injection) αφού αυτά δεν ταιριάζουν στο χαρακτήρα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Όσο σπορ και αν αυτό είναι.

Οι Γάλλοι δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα ένα hot ηλεκτρικό 208 να έχει στο πίσω μέρος του τα λογότυπα GTi και προτιμούν το πρόθεμα Peugeot Sport Engineered (όπως στο πρωτότυπο 508 PSE που είδαμε στην Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο).

Πάντως, υπάρχουν και στελέχη της εταιρίας που υποστηρίζουν πως πρέπει να διατηρηθούν τα διάσημα λογότυπα και για ιστορικούς λόγους αφού είναι συνυφασμένα με την πορεία της Peugeot Sport. Ένα καλό παράδειγμα είναι η Porsche η οποία αποφάσισε να διατηρήσει την ονομασία της ηλεκτρικής Taycan Turbo ως ένδειξη ισχύος.

Περισσότερα θα ξέρουμε από πρώτο χέρι αφού αυτή την ώρα το Car&Driver ταξιδεύει στην Λισσαβόνα για να σας μεταφέρει τις πρώτες του οδηγικές εντυπώσεις και όλα τα στοιχεία για το νέο 208 που θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από τον ερχόμενο μήνα. Μείνετε συντονισμένοι!