Θα ξαναρχίσουν οι συνομιλίες μεταξύ Renault και FCA;


Οι Γάλλοι είναι αισιόδοξοι καταρχήν για την απόφαση των μετόχων της Nissan και στην συνέχεια για την επανεκκίνηση των συνομιλιών με την FCA.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/6/2019

Θεωρητικά οι συνομιλίες μεταξύ της γαλλικής Renault και του Ιταλο- αμερικανικού ομίλου της FCA έχουν σταματήσει αλλά τις τελευταίες μέρες και ώρες υπάρχει μια έντονη φημολογία σχετικά με τη σοβαρή πιθανότητα της επανεκκίνησής τους.

Πολύ καλοί γνώστες της κατάστασης αναφέρουν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, πως τα στελέχη της Renault είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα, λέγοντας πως τα αποτελέσματα που θα βγουν από την συνάντηση των μετόχων της Nissan την επόμενη εβδομάδα θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις συνομιλίες περί συγχώνευσης με την FCA.

Η Nissan από την πλευρά της δεν απορρίπτει τη συνεργασία με την FCA αλλά ταυτόχρονα θέλει να αλλάξει τη μορφή της συμμαχίας της με τους Γάλλους προκειμένου οι δύο πλευρές να είναι πιο ανεξάρτητες και πιο ευέλικτες.

Η FCA αποχώρησε από τις συνομιλίες όταν η γαλλική κυβέρνηση, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Renault, καθυστερούσε χαρακτηριστικά να συγκατατεθεί στη συμμετοχή και τη Nissan στη συγχώνευση.

Πάντως η καταρχήν προτεραιότητα της Renault είναι να εξομαλύνει τις σχέσεις της με τη Nissan, κάτι που η γαλλική κυβέρνηση θεωρεί πρωταρχικής σημασίας για το μέλλον αλλά και για την τυχόν συγχώνευση με την FCA. Αν η τελευταία υλοποιηθεί θα προκύψει ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο, με ότι αυτό σημαίνει από πλευράς οικονομιών κλίμακας.