Θα ξεπερνά τα Tesla το νέο Lucid Air;


Σύμφωνα με όσα δηλώνουν από τη Lucid Motors, το Air, το sedan της εταιρείας, θα είναι ταχύτερο από τα Tesla στην επιτάχυνση από στάση και -από στάση- θα καλύπτει τα πρώτα 400 μέτρα σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/9/2020

Η Lucid Motors έχει εμφανιστεί δυναμικά στην επικαιρότητα και διατηρείται σε αυτή με το να κάνουν τα στελέχη της σημαντικές –έως μεγαλόσχημες– δηλώσεις για τις δυνατότητες του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου που αναμένεται να παρουσιάσει στις 9 Σεπτεμβρίου. Πρόσφατα, ανακοίνωσαν ότι στη διαδικασία επιτάχυνσης 0-400 m θα επιταχύνεται σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα. Εάν αυτό όντως συμβαίνει, θα είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας και θα ξεπερνά και τα Tesla. Στέλεχος της εταιρείας είπε σχετικά: «Το αυτοκίνητο καλύπτει το ¼ του μιλίου από στάση σε 9,9 δευτερόλεπτα, χρόνο που σημείωσε επανειλημμένα στις δοκιμές μας»

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, η Ferrari LaFerrari χρειάζεται 9,9 δευτερόλεπτα για αυτή τη διαδικασία, ενώ η Bugatti Veyron Super Sport 9,8 δευτερόλεπτα. Όπως έχει γίνει γνωστό, το Lucid Air θα επιταχύνεται από τα 0-97 km/h (σημ.: 0-60 mph) σε 2,5 δευτερόλεπτα, θα έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 1.014 PS (746 kW), η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του θα είναι 832 km και η τελική ταχύτητά του θα φτάνει τα 321 km/h!