Θα υπάρξει έκδοση GTI για το Volkswagen Tiguan;


Το επανασχεδιασμένο Tiguan θα έχει τους νέους κινητήρες της VW, θα είναι πιο σύγχρονο σχεδιαστικά και ενδεχομένως να υπάρξει και σε έκδοση GTI.

  • 23/4/2020

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον αμερικανικό Τύπο ο κ. Hein Schafer, Πρώτος Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ και Επιχειρηματικής Στρατηγικής της Volkswagen Αμερικής, η γερμανική εταιρεία δεν αποκλείει την πιθανότητα δημιουργίας και μιας έκδοσης GTI για το επανασχεδιασμένο Tiguan, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της χρονιάς. Βεβαίως, ξεκαθάρισε ότι αυτό είναι ένα ενδεχόμενο και ότι δεν έχει ληφθεί κάποια σχετική απόφαση, προς το παρόν.

Βάσει όσων δήλωσε ο κ. Schafer, στη Volkswagen θα ήθελαν να διευρύνουν την γκάμα των μοντέλων τους που φέρουν το λογότυπο «GTI». Όπως είπε: «Πιστεύω ότι πάντα αναζητούμε τρόπους και μεθόδους για να δημιουργήσουμε πιο οικονομικούς σε κατανάλωση καυσίμου κινητήρες οι οποίοι να είναι και περισσότερο αποδοτικοί ταυτόχρονα. Υπό αυτό το πρίσμα η απάντηση θα μπορούσε να είναι θετική». Πάντως, δεν υπάρχει καμία επίσημη ένδειξη  ή ανακοίνωση που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει τη δημιουργία του Tiguan GTI.

Διαβάστε, επίσης: H πρώτη επίσημη φωτογραφία του νέου VW Tiguan.