Θα υπάρξει τελικά το Αudi A9 e-tron;


Τα σενάρια για ένα μεγάλο ηλεκτρικό sedan της Audi επανέρχονται αυτή τη φορά με μερικά πολύ όμορφα σχέδια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

  • 19/4/2020

Πίσω στο 2016 τα πράγματα σχετικά με το ηλεκτρικό μέλλον της Audi ήταν πιο ανοιχτά σε οτι αφορά τα μοντέλα που θα εμφανίζονταν μέσα στα επόμενα χρόνια. Και ένα από αυτά περιελάμβανε και ένα μεγάλο sedan, με την κωδική ονομασία A9 e-tron, το οποίο θα ερχόταν απέναντι στις ισχυρές εκδόσεις του Tesla Model S.

Αυτό το εξωτικό κουπέ σεντάν τελικά δεν βρήκε -ακόμα- τον δρόμο της παραγωγής (αν και είχε υπολογιστεί να εμφανιστεί μέχρι το 2020), κάτι που όμως δεν αφήνει αδιάφορους τους φίλους της εταιρίας.

Υποτίθεται ότι θα ήταν μία παράπλευρη έκδοση της Panamera Coupe η οποία προβλεπόταν να ήταν η διάδοχος της 928. Όμως τίποτα από όλα αυτά δεν προχώρησαν σε επόμενο στάδιο πέρα από τα πρωτότυπα και τα αρχικά σχέδια, προς χαρά της Tesla που μένει σχεδόν μόνη να αλωνίζει στο υψηλό κομμάτι των ηλεκτρικών μοντέλων.

Το dieselgate πήγε πολλά πράγματα πίσω ενώ άλλα αναβλήθηκαν και κάπου εκεί χάθηκαν και τα ίχνη του Α9 e-tron. Μέχρι να τα ξανασυναντήσουμε σήμερα σε πολύ όμορφα σκίτσα ενός πολύ δραστήριου Youtuber με το όνομα Giorghi Tedoradze, ο οποίος ετοίμασε την δική του εκδοχή για το πως θα μπορούσε να είναι σήμερα ένα σούπερ ηλεκτρικό κουπέ από την Audi.

Όπως βλέπουμε το σχέδιο αν και αρκετά φουτουριστικό είναι και εξίσου προσγειωμένο στα νέα ηλεκτρικά δεδομένα της εταιρίας, κάτι που αφήνει κάποιες υπόνοιες ότι ίσως η εταιρία σκεφτεί από την αρχή την τύχη του A9 e-tron και προχωρήσει στην παραγωγή του.