Θεαματική αύξηση πωλήσεων τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία


Η γερμανική αγορά αυτοκινήτου σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο, η οποία έφτασε το 22,2%, σε σχέση με αυτές του ίδιου μήνα πέρυσι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 8/10/2019

Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Αρχή Μηχανοκίνητων Μεταφορών της Γερμανίας, τον περασμένο μήνα καταγράφηκαν στη χώρα 244.622 ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών οχημάτων. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε ποσοστιαία αύξηση 22,2%, συγκριτικά με αυτές του ίδιου μήνα του 2018. Όπως ανακοινώθηκε, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πέρυσι η αγορά αυτοκινήτου της Γερμανίας, αλλά και της Ευρώπης γενικότερα, επηρεάστηκε από τις αλλαγές που επέφερε η ισχύς του πρωτοκόλλου «WLTP» αναφορικά με την τυποποιημένη κατανάλωση καυσίμου και την εκπομπή ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα.

Βάσει των στοιχείων, οι συνολικές πωλήσεις καινούργιων οχημάτων στη γερμανική αγορά τον Σεπτέμβριο έφτασαν τις 286.602 μονάδες, αριθμός που σημαίνει αύξηση κατά 17,3% σε σχέση με τις συνολικές πωλήσεις τον ίδιο μήνα του 2018. Τέλος, το πρώτο εννεάμηνο του 2019, οι συνολικές πωλήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων στη χώρα έφτασαν τις 2.740.158 μονάδες, αυξημένες κατά 2,5% συγκριτικά με πέρυσι.

Κατηγοριοποίηση

Από τα στοιχεία πωλήσεων της Ομοσπονδιακής Αρχής Μηχανοκίνητων Μεταφορών της Γερμανίας προκύπτει ότι το 21,6% των καινούργιων αυτοκινήτων ανήκουν στις κατηγορίες supermini και μικρομεσαία, το 20,9% ήταν SUVs, το 10,2% άνηκαν στη μεσαία κατηγορία οχημάτων, ενώ τα οχήματα της mini κατηγορίας ήταν σε ποσοστό 6,7%. 

Αναφορικά με τους κινητήρες, το 59,9% των καινούριων οχημάτων που πωλήθηκαν τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία ήταν βενζινοκίνητα (αύξηση κατά 13,8%), ενώ το 29,6% διέθεταν πετρελαιοκινητήρα (αύξηση κατά 23,5%). Σε ό,τι αφορά τα οχήματα με υβριδική διάταξη κινητήρα, παρατηρήθηκε μια αύξηση κατά 85,5% συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο του 2018. Τέλος, την εντυπωσιακότερη ποσοστιαία αύξηση σημείωσαν στη γερμανική αγορά αυτοκινήτου τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα (149,5% σε σχέση με τον περσινό Σεπτέμβριο).