Θέλεις να δουλέψεις στην Tesla Ελλάδας; Να η ευκαιρία!


Η Telsa αναζητά υποψήφιους-ες για να καλύψει 13 θέσεις στο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, στον Δημόκριτο. Δείτε πως θα υποβάλετε αίτηση.

  • 26/10/2022

Πριν από πέντε περίπου χρόνια η Tesla είχε προχωρήσει στη δημιουργία ενός μικρού κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ελλάδαμε στόχο η ομάδα που θα το στελεχώσει να συνεργαστεί στενά σε συγκεκριμένους τομείς με το αντίστοιχο κέντρο της Αμερικής. Μάλιστα, ως έδρα επιλέχθηκαν οι εγκαταστάσεις του Δημόκριτου στην Αγία Παρασκευή.

Πριν από λίγες ημέρες η Tesla ανακοίνωσε πως ψάχνει νέα άτομα στην Ελλάδα για να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να δουλέψουν για λογαριασμό της.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 13 θέσεις εκ των οποίων οι 6 αφορούν μόνιμη εργασία και οι 7 απευθύνονται σε μαθητευόμενους που ψάχνουν τρόπο να εμπλουτίσουν την εργασιακή τους εμπειρία και τις γνώσεις τους. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να διαβάσουν αναλυτικά τις απαιτήσεις για κάθε θέση και να αποστείλουν το βιογραφικό τους πατώντας εδώ.

Θυμίζουμε ότι τον πρώτο καιρό που στήθηκε το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στην Αγία Παρασκευή το ελληνικό Car and Driver είχε έρθει σε επαφή με τα κεντρικά της Tesla για να μάθει τους λόγους που επιλέχθηκε η Ελλάδα.

«Η Ελλάδα έχει πολύ ταλέντο στη μηχανολογία ηλεκτροκινητήρων και ισχυρά πανεπιστήμια που προσφέρουν προσαρμοσμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες στην τεχνολογία ηλεκτροκινητήρων», ήταν η επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τις ΗΠΑ, η Tesla έχει αναπτύξει και άλλα κέντρα R&D σε διάφορες χώρες ώστε να μπορεί να εντάσσει στις τάξεις της ταλαντούχους επιστήμονες που έχουν βαθιά γνώση του αντικειμένου τους και μπορούν να συνεισφέρουν με καινοτόμες ιδέες.

Κάτι αντίστοιχο έχει κάνει τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στη Γερμανία, ωστόσο η επιλογή της Ελλάδας προκάλεσε έκπληξη σε πολλά ξένα μέσα αφού έγινε σε μια εποχή όπου η Tesla δεν είχε ακόμα μπει επίσημα στην εγχώρια αγορά